Ukrajinci vode teške bitke na širokom teritoriju, kažu da se odupiru zasad: Bjelorusija sudjeluje u agresiji…

Ukrajinci vode teške bitke na širokom teritoriju, kažu da se odupiru zasad: Bjelorusija sudjeluje u agresiji…

Ruske okupacijske snage provode agresivne akcije duž cijele granice Ukrajine. U regiji Siverskij neprijatelj je zaustavljen na rijeci Už u regijama Veliki Osnijaki i Rivne. Borba se nastavlja kod aerodroma Gostomel. Neprijateljske trupe također su zaustavljene u područjima Gremyach i Krolevets.

Kako prenosi Ukrinform, o tome na Facebooku izvještava press služba Glavnog stožera Oružanih snaga Ukrajine.

“Od 17:00 sati 24. veljače neprijatelj nastavlja s agresivnim djelovanjem duž cijele crte zajedničke granice. Sa uzletišta Republike Bjelorusije izvodi pokazne aktivnosti duž sjevernog dijela državne granice. U regiji Siverskij neprijatelj je zaustavljen na rijeci Už u regijama Veliki Osnijaki i Rivne, a vodi se tenkovska bitka”, navodi se u priopćenju.

Kako je navedeno, jedinice prve zasebne tenkovske brigade Oružanih snaga Ukrajine na području Baturina i na periferiji Černihiva zaustavile su kolone neprijateljskih oklopnih vozila.

Neprijatelj je pokušao taktički iskrcati duž kijevskog rezervoara.

Na aerodrom Gostomel sletjelo je 20 helikoptera KA-52 i Mi-8 Ruske Federacije. Dolazi do borbe.

Osim toga, Nacionalna garda Ukrajine ušla je u bitku kod grada Pripjata. Neprijatelj je izvršio taktički desant u operativnom području Besarabije i Tavrije.

Nakon neuspješnog pokušaja desanta i neuspješnog raketnog udara, neprijateljska raketna krstarica “Moskva” počela je granatirati otok Zmijinji (Zmijski otok) .

Također, mješovita kolona vozila do 300 jedinica približila se naselju Konotop. U bitku su ušle mehanizirane jedinice Oružanih snaga Ukrajine. Neprijateljske trupe zaustavljene su na području Gremjača i Kroleveca.

Prema tiskovnoj službi, branitelji Ukrajine obnovili su situaciju duž cijele linije dodira u operativnom okrugu Donjeck. Borbe se vode u pravcu Mariupolja.

Snage grupe trupa “Jug” organizirale su obranu Melitopolja i provele obrambenu operaciju na granici naselja Abrikosivka, Rikove, Azov.

Kako je izvijestio Ukrinform, oko 5.00 sati državnu granicu Ukrajine na području s Ruskom Federacijom i Republikom Bjelorusijom napale su ruske trupe uz potporu Bjelorusije. Napadi na granične postrojbe, granične ophodnje i kontrolne punktove izvode se topništvom, teškom tehnikom i malokalibarskim oružjem. To se događa u regijama Lugansk, Sumij, Harkiv, Černihiv i Žitomir. Osim toga, napad se dogodio s privremeno okupiranih teritorija Donjecke i Luganske oblasti te iz Autonomne Republike Krim.

Zabilježen je i rad neprijateljskih diverzantsko-izviđačkih skupina.

Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine od 7:00 sati izvijestio je da su Oružane snage srušile 5 zrakoplova i 1 helikopter Oružanih snaga Ruske Federacije. U gradu sreće ubijeno je 50 ruskih okupatora, a kod Harkiva 4 neprijateljska tenka.

Oko 10 sati kod Kramatorska oboren je šesti zrakoplov Oružanih snaga Rusije, a oko 12 sati još jedan zrakoplov ruskog ratnog zrakoplovstva u regiji Lugansk.

Kod Starobilska su uništena dva ruska tenka i 1 oklopni transporter.

Od 15 sati borbe se nastavljaju duž cijele linije dodira, a 16 ruskih tenkova napada ukrajinske položaje u blizini Pyshchevyka. Osim toga, ispaljene su 4 balističke rakete s područja Republike Bjelorusije u smjeru jugozapada.