Roman Abramović protjeran iz Velike Britanije

Roman Abramović protjeran iz Velike Britanije

Roman Abramović već mjesecima nije viđen u svom Londonskom domu

Jedan od najbogatijih ruskih oligarha i vlasnik Chelsea Roman Abramović dobio je zabranu ulaska u Veliku Britaniju tvrdi The Sun. Imigracijski dužnosnici navodno su dobili upute da zabrane Abramoviču povratak u njegovu kuću blizu palače Kensington, koju je platio 125 milijuna funti. Na njegovom slučaju radi specijalna imigracijska jedinica.

Abramovič je jedan od 35 ruskih oligarha koje je lider Putinove opozicije Aleksej Navalni ocijenio kao ključne pobočnike Putinovog režima u Rusiji. Abramovič je 2018. godine postao državljanin Izraela, što mu je pomoglo da uđe u Britaniju na šest mjeseci, a s izraelskom putovnicom je došao na kratki izlet u London.

Abramovičevo bogatstvo procijenjeno je na 8.4 milijarde funti. Njegov posjed uključuje nekretnine, ali i seriju superjahti, od kojih samo jedna, imena Solaris, vrijedi 450 milijuna funti. Abramovič nikad nije imao britansko državljanstvo.

Abramović je kupio Chelsea 2003. godine i od kluba iz sredine tablice napravio je jedan od najuspješnijih europskih nogometnih klubova, piše rtl.hr.