Unuk Jovana Raškovića, osnivača Srpske demokratske stranke (SDS) u Hrvatskoj, pronađen mrtav ispred zgrade u Beogradu

Unuk Jovana Raškovića, osnivača Srpske demokratske stranke (SDS) u Hrvatskoj, pronađen mrtav ispred zgrade u Beogradu

Jovan Ivić bio je aktivan i na društvenim mrežama gdje su njegove objave često dizale „veliku prašinu“ i bile iznimno komentirane

Jovan Ivić (24), sin srbijanske političarke Sande Rašković Ivić, počinio je ujutro, oko 5.40 sati, suicid skočivši s terase petog kata zgrade u Ulici 27. marta u Beogradu, piše večernji.hr

Tijelo mladića na pločniku pronašli su prolaznici koji su obavijestili policiju. Policija je ubrzo na mjestu događaja obavila očevid te su naveli kako nisu uočeni tragovi nasilja niti premetačine u stanu u kojem je Ivić boravio.

Navodno je Ivić bio student filozofije. Iz srbijanskog MUP-a su naveli kako će poduzeti i druge radnje s ciljem rasvjetljavanja svih činjenica i okolnosti u vezi s ovim događajem, o čemu će javnost biti pravovremeno informirana.

Ubrzo poslije objave o suicidu Raškovića neki srbijanski mediji naveli su kako je Jovan i prije dva mjeseca također pokušao suicid. Navodno je to bilo 6. listopada prošle godine kada je prijetio da će se ubiti na isti način.

Tada ga je policija spriječila u tome. Poslije toga, kako prenose beogradski mediji, zabilježen je i slučaj kada se zatvorio u stan i nagutao lijekova. I tada je spašen. Ispred zgrade bila je i Jovanova sestra koja je tom prilikom zamolila novinare da se maknu.

– Molim vas da nam ne otežavate situaciju. Imao je samo 24 godine. Razumijte našu bol – rekla je kratko.

Jovan Ivić bio je aktivan i na društvenim mrežama gdje su njegove objave često dizale „veliku prašinu“ i bile iznimno komentirane. Tako je nedavno Dalmaciju nazvao „zapadnom srpskom pokrajinom“, a u svojim objavama najavljivao je kako će sljedeći napad Srbije na Hrvatsku biti daleko žešći negoli onaj iz devedesetih godina, piše večernji.hr

Njegov govor mržnje plasiran na društvenim mrežama događao se upravo dok je ljetovao u vili u Primoštenu, koja je u vlasništvu njegove majke Sande, a iz koje je mladi Jovan s djevojkom Jovanom Marinković ovih dana posjećivao druge gradove u Dalmaciji. Za boravka u Splitu na Facebook stranici objavio je tekst „posljednji dan boravka u zapadnoj srpskoj pokrajini“. Inače, Sanda Rašković Ivić srbijanska je političarka, psihijatrica i psihoterapeutkinja.

Bivša je predsjednica Demokratska stranke Srbije, a sada je potpredsjednica Narodne stranke. Sanda Rašković Ivić jedino je dijete u obitelji Jovana Raškovića koji je bio jedan od čelnika srbijanske pobune u Hrvatskoj 1991. godine. Dakle Jovan Ivić unuk je Jovana Raškovića po kojemu je dobio i ime.

Sanda Rašković Ivić rođena je u Zagrebu, a osnovnu školu i gimnaziju završila je u Šibeniku. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu. U svome političkom radu poznata je i po brojnim kritikama rada predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i vladajućeg SNS-a, piše večernji.hr

Sanda Rašković Ivić iznimno je pristupačna političarka s kojom se može razgovarati o svemu i koja je uvijek rado isticala kako dolazi iz Hrvatske i da rado odlazi u Hrvatsku.