Grbin: Jedina ispravna demografska mjera je voditi državu na ispravan način, a to je osigurati ljudima posao, krov nad glavom…

Grbin: Jedina ispravna demografska mjera je voditi državu na ispravan način, a to je osigurati ljudima posao, krov nad glavom…

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, potpredsjednica SDP-a i Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, politička tajnica SDP-a i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, glavni tajnik SDP-a Vedran Babić, saborski zastupnici Arsen Bauk i Martina Vlašić Iljkić, posjetili su danas Vukovar povodom 30. godišnjice od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 24. godišnjice od mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. U društvu članova SDP-a Vukovar, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, položili su cvijeće i zapalili svijeće podno Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav u središtu grada.

“Obilježavamo 30 godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, kada je hrvatsku neovisnost 1992. priznalo svih tadašnjih dvanaest članica Europske zajednice, te niz drugih zemalja. Borba koju je naša zemlja tada vodila bila je ispravna. Danas smo u Vukovaru kako bismo obilježili ovaj dan, ali i kako bismo obilježili 24. godišnjicu od mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, kada su okupirana područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema mirnim putem vraćena u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske. To je jedan od najvećih uspjeha Hrvatske,” rekao je predsjednik SDP-a.

“I kada se osvrnemo što je u ovih 30 godina napravljeno da bi se u našoj zemlji živjelo bolje, onda vidimo da su propuštene brojne prilike. Po novom popisu stanovništva sve nas je manje. Jedina ispravna demografska mjera je voditi državu na ispravan način, a to je osigurati ljudima posao, krov nad glavom, vrtiće za djecu, kvalitetno obrazovanje, ali prije svega osigurati” uređeno društvo bez korupcije u kojem će svatko imati priliku za uspjeh”, rekao je Grbin.

“Ako Vlada Andreja Plenkovića nije sposobna osigurati sve to, neka se makne i prepusti to onima koji će moći”, poručio je, piše SDP.