Nastavljena sjednica vukovarskog vijeća nakon što je policija završila istragu nad Savanovićem. Sudjelovao u premlaćivanju mladića?

Nastavljena sjednica vukovarskog vijeća nakon što je policija završila istragu nad Savanovićem. Sudjelovao u premlaćivanju mladića?

Kako je izvijestila vukovarska policija prije nekoliko dana, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-, 28-, 27- i 24-godišnjakom te jednim maloljetnikom zbog sumnje da su počinili kaznena djela teške tjelesne ozljede i pokušaj teške tjelesne ozljede na štetu trojice 18-godišnjaka.

Kako se pak sada neslužbeno doznaje, među osumnjičenicima je i vukovarski gradski vijećnik, Suverenist, Nemanja Savanović zbog čijeg se uhićenja, kako se nagađalo, nije održala sjednica gradskog vijeća. Ona je pak u ponedjeljak nastavljena jer su prisustvovali svi vijećnici.

I dok iz policije na naše upite ne žele odgovoriti, a niti se javlja Željko Sabo, Jutarnji list piše kako su Suverenisti u petak poslali priopćenje u kojem brane svog vijećnika navodeći kako nije sudjelovao u tučnjavi te kako je priveden jer je njegov automobil prepoznat u blizini. Njega je, kako tvrde, Savanović dao na korištenje drugoj osobi.

Dodali su i kako je nakon ispitivanja evidentno da vijećnik nije sudjelovao u incidentu.

Inače, iz policije su izvijestili kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su navedeni osumnjičenici 13. studenog 2021. godine u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu fizički napali tri 18-godišnjaka i potom pobjegli s mjesta događaja.

Liječnička pomoć ozlijeđenoj trojici hrvatskih državljana je pružena u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, a u koju su sami pristupili nakon sukoba. Utvrđeno je da je jedan 18-godišnjak teško ozlijeđen, dok su ostala dvojica lakše.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija je u srijedu, 22. prosinca 2021. godine pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, uz odgovarajuće kaznene prijave, predala svih pet osumnjičenika. Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je četvorici punoljetnih osumnjičenika rješenjem odredila zabrane približavanja na udaljenosti manju od pet metara te zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s oštećenim 18-godišnjacima, zaključili su, prenosi RTL.