Kaos! Zapisničarku u Zagrebu nisu pustili na sud: Nisam se cijepila niti neću tim otrovom! Ovo je fašizam!

Kaos! Zapisničarku u Zagrebu nisu pustili na sud: Nisam se cijepila niti neću tim otrovom! Ovo je fašizam!

Problemima opterećeno hrvatsko pravosuđe s današnjim danom, nakon novih odluka Stožera civilne zaštite prema kojima se zbog sprečavanja širenja pandemije uvode obavezne Covid potvrde ili PCR testovi za sve službenike u državnoj i lokalnoj samoupravi kao i za stranke koje ulaze u te institucije, našlo se pred novim izazovima, blago rečeno kaosom.

Na ulazu u zgradu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, a čije prostorije nakon razornog zagrebačkog potresa, koristi i zagrebački Županijski sud, kontrolu odrađuju pravosudni policajci.

Osim što kontroliraju osobni dokument radi legitimiranja svakog pojedinca te odrađuju temeljiti pretres stvari i odjeće osoba, kontroliraju i Covid potvrdu ali i PCR test. Niti jedna osoba u sud ne može ući ako nema sudski poziv na svoje ime i prezime te traženu kovid potvrdu ili PCR test.

Zanimljivo je, kako doznaje Jutarnji list, da nekolicina zaposlenika te dvije sudske instance nije cijepljeno niti jednom dozom. Mahom su to mlađe osobe koje iz svojih nekih uvjerenja ne žele primiti cjepivo. Po dolasku na portu suda, vidjevši da nema potrebni dokument, jedna sudska zapisničarka se samo okrenula i otišla s napomenom da će se vratiti.

U sud nije mogla ući u 8.55 još jedna zapisničarka Županijskog suda kojoj je PCR test istekao u nedjelju.

“Testirala sam se u petak i sad ne mogu na radno mjesto. Nisam se cijepila niti neću tim otrovom! Ovo je fašizam što se radi. Tko će meni opravdati izostanak s posla? Ja sam na posao došla na vrijeme!”, rekla je, prenosi RTL.