Zaprepastio policiju: ‘Evo mene, predajem se nakon 30 godina bijega iz zatvora. Zovem se Darko Dešić…‘

Zaprepastio policiju: ‘Evo mene, predajem se nakon 30 godina bijega iz zatvora. Zovem se Darko Dešić…‘

Darko Dešić (64), pobjegao je u Australiju iz tadašnje Jugoslavije kako bi izbjegao služenje vojske i odlazak na bojište, ali je već 1991. godine uhapšen zbog posjedovanja i uzgajanja marihuane. Dobio je kaznu zatvora od tri godine i 8 mjeseci, no nakon 13 mjeseci uspio je pobjeći iz zatvora u Graftonu. Bio je spretan majstor. Po noći 1. kolovoza 1992. godine pilom je prepilio rešetke na prozorima svoje zatvorske ćelije i skočio u dvorište. Potom je provalio u radionicu i ukrao kliješta kojim je prerezao zatvorsku ogradu i pobjegao u slobodu. Javlja SLOBODNA DALMACIJA

U bijegu je bio punih 29 godina, jednom je, koncem devedesetih  bio predstavljen u australskoj emisiji o bjeguncima “Most Wanted TV”, kada da ga je netko primijetio u Nowri južno od Sydneya. No, na tome je ostalo, policija ga nije tražila, izvještava ABC News.    

Međutim, pandemija koronavirusa i oštre mjere u Australiji, dovele su Dešića do ruba propasti.

On je sve ovo vrijeme živio mirnim životom i radio kao majstor za sve, popravljajući u kućama imućnih obitelji. Bio je poznat kao “Dag”. Ali, kako u pandemiji nije mogao ići po kućama, ostao je bez zarade i krova nad glavom. Spavao je na plaži i jedva preživljavao.

Tada je zaključio da mu je bolje prekinuti skoro 30-godišnje skrivanje i otići u zatvor gdje će imati krevet i hranu. To je i učinio.

Kako izvještavaju australski mediji u nedjelju se predao policijskoj postaji Dee Why. Ušetao je u policijsku stanicu i sam se prijavio na zaprepaštenje policajaca. Vijes objavljena na LINKU

DEMOS MEDIA