Grbin o situaciji u Klubu zastupnika SDP-a: Moramo to u kratkom vremenu riješiti…

Grbin o situaciji u Klubu zastupnika SDP-a: Moramo to u kratkom vremenu riješiti…

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin pokušao je objasniti kakva je situacija u Klubu zastupnika te stranke u Saboru. Podsjetimo, članovi Kluba koji su izbačeni iz stranke zatražili su ranije u srijedu novu sjednicu na kojoj će se raspravljati o njihovom statusu.

“Klub ima 28 zastupnika. Situacija je da određene kolege daleko veću pažnju posvećuju unutarstranačkim odnosima nego onome što bi saborski zastupnici trebali raditi. Žao mi je što vidim veću gorljivost kad se debatira o unutarstranačkim temama nego o onome što muči građane”, govori Grbin.

“Mi kao uređena stranka koja se želi baviti onim što je bitno za građane, imamo svoja pravila. Zna se tko mora podnijeti zahtjev. Sjednice kluba će se održavati redovito kao i sjednice svih ostalih stranačkih tijela”,

“Za sve kojima su naši odnosi važniji, ta rasprava će se odviti. Oni koji žele raditi i baviti se problemima građana, zajedno sa mnom, bavit će se time. To je ta distinkcija”

Grbin kaže da je njegova obveza sa svime što se dogodilo upoznati Predsjedništvo stranke te da će o svemu obavijestiti javnost. “Sjednica će biti otvorena”, kaže.

On kaže da se ne može glasati dok ne dođe zahtjev od nekoga tko želi da ga se primi u klub.

O podijeljenosti stranke kaže kako je “predsjednik koji ima situaciju koju ipak ne bi usporedio s onom od ranije.”

“Nadao sam se da ćemo nakon odluke Predsjdništva i Glavnog odbora tu situaciju riješiti prije jesenskog zasjedanja. Pred nama je vrijeme koje mora biti kratko u kojemu će se riješiti ova situacija”, kaže.

“Ono što je sigurno, rasplet će se dogoditi jer je ovo neodrživa situacija za politčku stranku. Trenutak u kojemu se jedan dio zastupnika bavi našim unutarnjim odnosima i nameće to kao temu, to nije način na koji stranka može funkcionirati”, kaže.

O tome hoće li donedavni međimurski župan Matija Posavec doći u Sabor nakon korupcijske afere zbog koje je dao ostavku na funkciju župana, Grbin kaže: “Što se tiče toga hoće li Posavec doći u Sabor, to morate pitati njega, ja nisam s njim u kontaktu. Što se tiče Kovača, moram razgovarati s njim. Znamo kako se to u SDP-u rješavalo do sada.”

“Što se tiče položaja predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost zakon je definirao da on mora biti predstavnik najveće oporbene stranke. Vukas više nije član te stranke”, kaže na pitanje o izboru novog predsjednika tog Odbora. Prenosi N1