Vice Batarelo: Vrhovni sud u Meksiku jučer je sebi dopustio to ‘pravo’… i malo nakon toga ogromni potres od 7 i čudna svjetla na nebu. Slučajno?

Vice Batarelo: Vrhovni sud u Meksiku jučer je sebi dopustio to ‘pravo’… i malo nakon toga ogromni potres od 7 i čudna svjetla na nebu. Slučajno?

Predsjednik udruge Vigilare, Vice John Batarelo, ponovno briljira na društvenim mrežama. Katolički aktivist tako je jučer na svoj Facebook profil postavio objavu u kojoj ozbiljno tvrdi da je potres od 7 stupnjeva prema Richteru, koji je u srijedu pogodio Meksiko, bila božja kazna.

“Do kada će čovjek biti neposlušan Bogu? Do kada će sudovi i sudci sebi uzimati pravo dopuštanje ubijanje nerođene djece? Vrhovni sud u Meksiku jučer je sebi dopustio to ‘pravo’… i malo nakon toga ogromni potres od 7 i čudna svjetla na nebu. Slučajno? Ne mislim. Dosta neposlušnosti prema Bogu!!!”, napisao je Batarelo.

Objavu je, sasvim ozbiljno, završio rečenicom: “Gospa Guadalupska, moli za Meksiko i za nerođene i da istrijebimo taj barbarski čin zvan abortus”.

Batarelo se u objavi osvrnuo na odluku meksičkog Vrhovnog suda koji je kažnjavanje žena zbog pobačaja proglasio protuustavnim. Odluka se odnosila na tužbu protiv savezne države Coahuile, čiji zakon zabranjuje pobačaj i propisuje do tri godine zatvora za žene koje ga izvrše. Svih 11 sudaca je glasalo za tu odluku kojom će, uz ostalo, sve žene koje su dosad osuđene na zatvorsku kaznu zbog pobačaja biti puštene na slobodu. Doznaje TELEGRAM