Vatra progutala covid bolnicu u Tetovu, raste broj žrtava: ‘Ugašeni su brojni životi…‘

Vatra progutala covid bolnicu u Tetovu, raste broj žrtava: ‘Ugašeni su brojni životi…‘

U buktinji koja je izbila u srijedu navečer ima i puno ozlijeđenih koji su tijekom noći transferirani u bolnicu u Skoplju

Najmanje 14 osoba poginulo u stravičnom požaru u privremenoj covid bolnici u sjevernomakedonskom gradu Tetovu, objavile su tamošnje vlasti.

Tijela žrtava prevezena su u forenzički centar, a pokrenuta je i istraga nesreće.

U buktinji koja je izbila u srijedu navečer ima i puno ozlijeđenih koji su tijekom noći transferirani u bolnicu u Skoplju.

Do požara je došlo oko 21 sat, a iako su na mjesto stravične tragedije odmah stigle hitne službe i vatrogasci, privremena bolnica je potpuno izgorjela.

Lokalni mediji javljaju kako očevid na zgarištu provodi troje javnih tužitelja iz Tetova te dvoje iz Skopja. Točan uzrok izbijanja požara bit će poznat nakon istrage.

Voditelj covid bolnice Gzim Nuredini je za A1 + izjavio je sinoć kako još uvijek broje stradale u požaru i pokušavaju ustanoviti njihove identitete.

Lokalni vatrogasci kažu kako su dojavu o požaru dobili u 21.02 sati te da su na teren promptno izašli sa sedam vozila i 30 vatrogasaca.

Neki lokalni mediji objavili su kako bi broj stradalih mogao biti veći od 30.

– Požar je izazvala eksplozija. Vatra je ugašena, ali i mnogi životi su ugašeni, rekao je sjevernomakedonski premijer Zoran Zaev koji je stigao na mjesto tragedije.

– Utvrdit će se uzroci požara, zbog čega su pravosudni organi već na terenu. Ovo je uistinu tragičan događaj i uvjeravam vas da je cijeli državni vrh posvećen brzom rješavanju ove situacije, izjavio je Zaev. Doznaje Jutarnji list