Tip osuđen zbog krađe kosilice usprkos senzacionalnoj obrani: ‘Zaboravio sam platiti, senilan sam jer su me na Golom otoku tukli partizani’

Tip osuđen zbog krađe kosilice usprkos senzacionalnoj obrani: ‘Zaboravio sam platiti, senilan sam jer su me na Golom otoku tukli partizani’

Urnebesan je i podzaplet nastao kada je ustvrdio da je dućan u plusu nakon poslovanja s njegovom obitelji

Bračni par iz Međimurja osuđen je na zatvorske kazne zbog krađe kosilice iz trgovačkog centra u Čakovcu. Prema presudi, oni su prije nešto više od godinu dana s ulaza u trgovinu uzeli kosilicu, stavili je u prtljažnik auta i otišli bez plaćanja. Snimile su ih nadzorne kamere pa ih je policija pronašla već istoga dana, tako da su zbog krađe završili na sudu.

Portal Danica.hr prenio je urnebesno objašnjenje 59-godišnjeg Vladimira o tome zbog čega je zaboravio platiti kosilicu. No, prije nego što se sjetio iznijeti senzacionalnu obranu, gospodin je tijekom ročišta priznao krađu. “Vozio sam kćer na kosilici dok je supruga bila u trgovini i onda sam primijetio da nas nitko ne pazi pa sam kosilicu odnio u auto i stavio je u prtljažnik”, kazao je.

Kada se uskoro pred njegovim vratima pojavila policija, nijekao je da je kosilica kod njega. “Kad su otišli uzeo sam kosilicu i vratio je u dućan. Ostavio sam je pred ulazom i nikome od prodavača nisam se javio. Idućeg dana je supruga otišla i platila kosilicu, te kupila novu tako da je trgovina još i u plusu, a ne minusu”, branio se Vladimir, prenosi Danica.

Postao je senilan od partizanskih batina

No, njegov iskaz tijekom istrage razlikovao se od iskaza na suđenju. U istrazi je tvrdio da nije ukrao kosilicu, a na suđenju je sve priznao. Tužitelji su ga pitali da objasni tu proturječnost, pa je čovjek postao kreativan.

“Partizani su me tukli na Golom otoku pa sam postao senilan i zaboravljam događaje. Tako sam, izgleda, kosilicu uzeo i zaboravio je platiti, a kosilice više nema. Kako nema, pitate? Pa tako: kako sam je ja ukrao iz dućana, tako su je i meni ukrali iz kuće”, tvrdio je Vladimir, piše koprivnički portal.

Kobna snimka nadzorne kamere

Kaznu nije izbjegla ni njegova 42-godišnja supruga, koja je prvo tvrdila da s krađom nema veze. Kazala je kako je kosilicu vidjela tek kada je već bila u prtljažniku, te da je idućeg dana otišla u trgovinu i platila kosilicu. “Kroz par dana došla sam opet i kupila drugu kosilicu jer nam treba za košnju dvorišta”, ustvrdila je Sanela na suđenju.

Sud na tu priču nije nasjeo zahvaljujući snimkama nadzorne kamere na kojima se vidjelo kako gospođa pregledava kosilicu prije nego što ju je njezin suprug odvezao iz trgovine. Vladimir je na kraju dobio osam mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, dok je njegova supruga dobila je 8 mjeseci uvjetno. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti, izvještava Danica.hr.