Oko 460 tisuća učenika danas se vraća u školske klupe. Prvašića je, nažalost, manje nego ikad dosad

Oko 460 tisuća učenika danas se vraća u školske klupe. Prvašića je, nažalost, manje nego ikad dosad

Javlja danas NOVI LIST . Za oko 460 tisuća školaraca danas počinje nova školska godina, a prema nekim procjenama, u školskim klupama ove nastavne godine sjedit će manje prvašića nego ikad dosad. Bit će ih između 33 i pol te 35 i pol tisuća, dok su hrvatske škole prije samo pet godina brojale više od 42 tisuće prvašića. Pred prvašićima je, a i pred onim starijima, neizvjesna školska godina, praćena epidemiološkim pravilima, koja u svim školama počinje uživo.

Ipak, za razliku od lani, velik broj škola uspio je nastavni sat vratiti na 45 minuta, neke su se vratile u jednosmjenski rad, a jedinstvenog obrasca organizacije rada nema, jer je sve prepušteno ravnateljima. Tako će se u nekim školama na nastavu stizati u razmacima od 10 minuta, kako ne bi bilo grupiranja na ulazima, koristit će se svi mogući ulazi u školu, a maske su na svim školskim hodnicima obavezne, kao i za učenike starijih razreda.

Iako nastavnici ne moraju imati COVID-potvrde, bez njih u školu neće moći roditelji, ukoliko tako odredi ravnatelj škole. Novo pravilo koje stupa na snagu danas kaže da se roditeljski sastanci i školske priredbe mogu održavati, ali na njima će moći prisustvovati samo roditelji s COVID- potvrdama, ako ravnatelj tako odluči. Više na LINKU

DEMOS MEDIA