Možemaši odustali od uvođenja Građanskog odgoja u svim zagrebački školama…

Možemaši odustali od uvođenja Građanskog odgoja u svim zagrebački školama…

Građanski odgoj i obrazovanje u zagrebačke škole uvodi se od drugog polugodišta nadolazeće školske godine. O tome su na konferenciji za novinare govorili danas Ivan Račan i Tanja Djaković u ime SDP-a, te Marina Ivandić i Damir Bakić u ime Možemo! i Zagreb je NAŠ!.

“Građanski odbor i obrazovanje su jedan od najvažnijih elemenata našeg obrazovnog programa jer to je teren za pripremu naših učenika za preuzimanje svjesne i odgovorne uloge u društvu, za prepoznavanje javnog dobra, solidarnost, uočavanje društvenih problema i njihovo rješavanje”, rekao je u početku Damir Bakić.

Građanski odgoj kao pilot projekt planira se uvesti od idućeg polugodišta u nekoliko zagrebačkih škola i to kao izvannastavnu aktivnost. U prvom polugodištu namjeravaju vrijeme posvetiti pripremi tog projekta, piše Večernji list.

“Prošlogodišnji program ima manjkavosti, taj dokument planiramo unaprijediti. Moramo donijeti kurikulume u suradnji s ekspertima. Namjeravamo provesti odgovarajuća osposobljavanja i edukaciju nastavnika. Odabrane teme i metode kanimo testirati u odabranim školama u drugom polugodištu ove školske godine. Proces će koordinirati novo povjerenstvo koje će odabrati gradonačelnik”, rekao je Bakić. Planiraju početi graditi mrežu nastavnika koji će u budućnosti provoditi taj program.

Nakon provedbe pilot projekta, od 2022./2023. školske godine planiraju građanski odgoj uvesti u sve zagrebačke škole.

“Važno nam je ujednačavanje kvalitete rada u zagrebačkim školama. Želimo da se oslobodi veliki potencijal koji postoji u našim školama kod učitelja i kod učenika. Krenuli smo ispitivanjem interesa u školama, no dalje idemo vrlo oprezno, postupno, temeljito i za to nam treba nešto vremena kako bi 2022. mogli krenuti s provjerenim materijalima i kako bi kvalitetno iskomunicirali važnost građanskog odgoja koji planiramo uvesti 2022. u školama”, rekla je SDP-ova Tanja Djaković. Prenosi N1