Obuka službenika pravosudne policije

Obuka službenika pravosudne policije

Službenici pravosudne policije Kaznionice u Lepoglavi, Kaznionice u Glini, Zatvora u Zagrebu, Gospiću i Požegi, aktivno su sudjelovali u povođenju obuke iz područja protuterorističke taktike, zajedno sa službenicima Antiterorističke jedinice Lučko, koja je održana u vremenu od 23. do 26. kolovoza 2021. godine u sjedištu jedinice Specijalne policije – Antiterorističke jedinice Lučko

Uzimajući u obzir činjenicu da poslovi i zadaće službenika policije iz dana u dan postaju sve teži, složeniji i opasniji, razmjena znanja i iskustva ovakve naravi, kao i profesionalno umrežavanje, predstavljaju vrlo dobre alate kojima je moguće adekvatno odgovoriti na ugroze, sigurnosne rizike i druge izazove koji se pojavljuju na ovome području.

U cilju zadržavanja i unaprjeđenja stečene razine vještina, unaprjeđenja operativnog postupanja i primjene praktičnih rješenja kroz službene zadaće iz djelokruga rada i ovlasti pravosudne policije, zahvaljujemo jedinici Specijalne policije na dosadašnjoj suradnji i podržavamo bilo koji oblik suradnje kroz edukacije i operativni rad u buduće.

DEMOS MEDIA Izvor fotografije i teksta Ministarstvo pravosuđa i uprave