Povjerenstvo kaznilo Dragana Kovačevića, mora platiti 13.000 kuna…

Povjerenstvo kaznilo Dragana Kovačevića, mora platiti 13.000 kuna…

Zbog neispunjavanja imovinske kartice Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića s 10 tisuća kuna kazne. Kazne su pristigle i drugim poduzetnicima.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića s 10 tisuća kuna zbog neispunjavanja imovinske kartice te s još 3 tisuće kuna zbog neprenošenja upravljačkih prava u tvrtkama Finko, Rašeljke i Centar ekonomskog razvoja.

S 10 tisuća kuna kažnjen je i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević jer nije prenio upravljačka prava svoje tvrtke Ličanka.

Zbog neispravno popunjene imovinske kartice s 4 tisuće kuna kažnjen je i bivši direktor tvrtke Pleter-usluge Marijan Mareković.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića zbog nesklada imovine prijavljene u imovinskog kartici.

– Nesrazmjer smo zatekli odnosno usporedbom podataka iz porezne uprave o dohotku iz nesamostalnog rada bračnog druga dužnosnika, potom u nekretninama kako u vlasništvu dužnosnika tako i njegovog bračnog druga te u poslovnim udjelima i dionicama, izjavila je Aleksandra Jozić-Ileković, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, javlja HRT.