Policajac provaljivao u stanove poznatih: Maji Šuput ispraznio sef pun nakita, satova i novca…

Policajac provaljivao u stanove poznatih: Maji Šuput ispraznio sef pun nakita, satova i novca…

Bivši policajac s bratom je ordinirao po stanovima poznatih Hrvatica i Hrvata oštetivši njih deset za više od 1.1 milijun kuna. Krao je i tijekom policijskog ispitivanja…

A. Z. (45) sigurnost i povjerenje zamijenio je sigurnom provalom po stanovima poznatih hrvatskih osoba, među njima i Maje Šuput. Dobio je pet godina i deset mjeseci zatvora, a njegov godinu dana stariji brat M. Z. dobio je godinu dana manje zatvora, stoji u presudi.

Naime, oni su od srpnja 2016. do siječnja 2017. provalili u domove deset poznatih Hrvata iz Zagreba, Velike Gorice i Osijeka kad su vlasnici bili na godišnjim odmorima, a odnijeli su hrpu vrijednih predmeta i gotovine. Za sobom su ipak nešto i ostavili: opuške i čaše s pićima, ali bez njihovih DNA tragova.  Doznaju 24sata

Već 2017. završili su u višemjesečnom zatvoru, ali su nepravomoćne presude dočekali izvan rešetaka.

A. Z. ukrao i USB usred policijskog ispitivanja

Kako stoji u presudi, A. Z. dobio je godinu dana zatvora više od brata jer je osuđen i za uništavanje dokaza tijekom policijskog ispitivanja. Pravio se da mu je pozlilo pa je neprimjetno uzeo USB s policijskog stola nakon čega ga je htio utopiti u zahodskoj školjki.

Kako stoji u presudi, braća Z. provalili su u domove deset ljudi: poznatog stomatologa Marka Marovića, suvlasnice Centra za vozila Hrvatska Sanje Lozić, pjevačice Maje Šuput, brokera i investitora Tonćija Korunića, dr. Ane Mlinarić Džepina iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, Tome Škore iz BC Instituta, bivšeg rektora zagrebačkog sveučilišta Alekse Bjeliša, menadžera HT-a Marina Zovka, poduzetnika Vedrana Čavline i Tatjane Vrdoljak, bivše supruge osječkog političara Ivana Vrdoljaka.

Što su sve pokrali i od koga možete pročitati OVDJE