Migracije na Zapad imat će dalekosežne posljedice

Migracije na Zapad imat će dalekosežne posljedice

Talibanima se ne može vjerovati, oni od svoje vizije duštva neće odustati. Zanimljiv osvrt donosi GLAS SLAVONIJE.

Neizvjesna sudbina ljudi u Afganistanu, koji pod svaku cijenu žele otići iz zemlje, kojom su ponovno zagospodarili talibani, plijeni pozornost cijelog svijeta.

Dok se 31. kolovoza, dan kada bi povlačenje zapadnog svijeta iz Afganistana trebalo završiti, ubrzano približava, o svim aspektima aktualne krize u toj zemlji razgovarali smo s arabistom i bivšim veleposlanikom RH u Egiptu Danielom Bučanom.

Prizori iz kabulske zračne luke ponovno potvrđuju beskrupuloznost velikih sila. Jedni će se spasiti tako što će zauvijek napustiti svoj dom, a drugi će – u najmanju ruku – žaliti što u tome nisu uspjeli.

– Što se tiče beskrupuloznoga ponašanja velikih sila, to nije nikakvo iznenađenje. Nije to ni prvi, a, bojim se, ni posljednji primjer. Što se tiče onih koji su surađivali s Amerikancima i drugim pripadnicima NATO-a u Afganistanu, to su zasigurno obrazovani ljudi, koji bi se, pretpostavljam, mogli “snaći” u zapadnjačkom okolišu. No sigurno je da neće svi oni i svi članovi njihovih obitelji moći biti “zbrinuti”, pa je to još jedan grijeh na duši velikih sila. Više na LINKU

DEMOS MEDIA