Obilježavanje Svjetskog humanitarnog dana 2021.

Obilježavanje Svjetskog humanitarnog dana 2021.

Svake godine 19. kolovoza, na Svjetski humanitarni dan okupljaju se svjetske humanitarne organizacije kako bi zajedno odale počast svim humanitarnim radnicima i onima koji su izgubili svoje živote u dobrotvornim misijama diljem svijeta. 

Ovogodišnja tema su neposredne posljedice klimatskih promjena i njihov utjecaj na ljude koji su najteže pogođeni prirodnim katastrofama.

Budući da je većina klimatskih kampanja usredotočena na usporavanje klimatskih promjena i osiguravanje budućnosti planeta, u povodu obilježavanja Svjetskog humanitarnog dana 2021. istaknut će se neposredne posljedice klimatske krize za one najugroženije, a njihove potrebe bit će na vrhu dnevnog reda na konferenciji UN-a o klimatskim promjenama u studenom.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike cijeni i podržava angažman svih dionika koji organiziraju prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, kao i napore koje ulažu u prevenciju siromaštva i socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina, poduzimajući aktivnosti koje su usmjerene na pomoć i podršku osobama u potrebi.

Obilježavanjem današnjeg dana želimo potaknuti i osvijestiti javnost o važnosti aktivne participacije u pomaganju ljudima pogođenih krizom. Svjedočili smo u protekloj 2020. godini potresima i pandemiji bolesti COVID-19 koja nas prati i danas te smo kao društvo uvidjeli kako je pružanje pomoći drugima u trenutcima krize najplemenitiji čin.

DEMOS MEDIA Izvor fotografije i teksta Ministarstvo rada miroviskog sustava obitelji i socijalne politike