Škoro kaže da je Peternela učio kako se treba prekrižiti: Čini se da je to radio nakon ove čuvene epizode…

Škoro kaže da je Peternela učio kako se treba prekrižiti: Čini se da je to radio nakon ove čuvene epizode…

Član Domovinskog pokreta upustio se u polemiku s Miroslavom Škorom, a dotaknuli su se i tog ‘križanja‘

Sukob u Domovinskom pokretu jučer se još malo zakuhao nakon što je Miroslav Škoro prozvao Igora Peternela, kojeg je smijenio s mjesta svog predstojnika u kabinetu Hrvatskog sabora, a koji mu je nakon toga navodno ‘prijetio’. Piše Jutarnji list

U jučerašnjoj objavi na Facebooku Škoro je, među ostalim, napisao i da je “Peternela prigrlio kao prijatelja i učio ga kako se treba prekrižiti, ali da je previše – previše”.

Ubrzo mu je stigao i Peternelov odgovor koji se na svom Facebooku osvrnuo i na to čuveno ‘križanje’.

– S Miroslavom Škorom više ne planiram polemizirati, on je za mene završena priča i na koncu bih mu zahvalio na poduci križanja. Vjerujem da je živjeti u skladu s kršćanskim vrednotama puno bitnije od tehnike ili nespretnosti pri križanju. Kršćanske vrednote često su mu na usnama pa bih savjetovao da ih se što češće i sam pridržava, napisao je Peternel.

A kako to Peternelovo ‘križanje’ izgleda, imali smo priliku vidjeti u svibnju prošle godine kada je Peternel sa Škorom i još nekim članovima Domovinskog pokreta u Gračanima polagao vijence žrtvama komunizma.

Mnogi su tada zamijetili neobičan način na koji se prekrižio član Domovinskog pokreta, poznat u javnosti i kao politički komentator, društveni aktivist i nekadašnji potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora.

Naime, čim je vijenac položen, Peternel se prekrižio, ali tako da je desnom rukom brzo dotaknuo čelo, potom donji dio prsa i – tu je bio kraj. Nedugo potom uslijedila je i repriza, tj. ponovljeno ‘krnje’ križanje. Sve je u kratkoj montaži zabilježila i jedna lokalna televizijska postaja, a video možete pogledati OVDJE