Bez starca nema udarca?

Bez starca nema udarca?

Ta opjevana uzrečica veliča ljude u zrelim godinama, mada svi znamo kako nema smisla, jer mladost je mladost i donosi sve prednosti o kojima dugovječni mogu samo sanjati.

Dakle sinoć su na Novogradiškom glazbenom ljetu nastupile tri zabavnjačke zvijezde umjetničkih imena: Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković i Mladen Grdović.

Prije toga u prostoru TZGNG upriličena je lijepa svečanost službenog otvaranja manifestacije (mada je ona započela još u četvrtak fenomenalnom rock večeri). Nakon fešte otvaranja i gradonačelnik Vinko Grgić i direktorica TZGNG Dinka Matijević rado su bili nazočni i press konferenciji na kojoj su govorile zvijezde večeri (3 tenora). To je pak bilo veselo jer su svi bili sjajno raspoloženi.

Najprije je sve šokirao svojom pojavom Jasmin Stavros. On se kretao uz pomoć štaka te se pohvalio kako je „ skršija nogu ali nije tija propustiti dobru gažu”. Na to mu je Grdović odmah dao nadimak „Štakos”. Mladen je naprosto blistao pa je rekao i kako mu je Pejaković glazbeni uzor jer je njega volio gledati na TV-u još odmalena. Gradonačelniku Grgiću je rekao kako „nije u šoldima sve”. Pozvao ga je i da nastupi s njima na pozornici te ga upitao koju bi pjesmu mogli otpjevati: Gradonačelnik je predložio „Džuli” na što je Stavros rekao kako je on za tu pjesmu u studiju snimao dionicu bubnjeva. Uslijedio je niz viceva na račun Pejakovića koji je kao najstariji među njima mada su svi u kategoriji 60+. On je to sve sjedećki podnio i naglasio kako je on ipak Slavonac te je tu svoj na svom dok su oni iz drugih krajeva. Bilo je tu još dosjetki i šala, a sve se nastavilo i na pozornici što su gledatelji mogli vidjeti i čuti.

Naglasimo kako se i na ovom Novogradiškom glazbenom ljetu posjetitelji nalaze u „komfornoj zoni” jer se ne naplaćuju ulaznice ( a niti izlaznice), grad je prepun odlične ponude pića i malo manje jela, cijene su vrlo pristupačno, grad je lijepo uređen i sve je za 5. Kada Grad organizira onda su tu i jaki sponzori poput Coca Cole, Heinekena i drugih, pa nema problema.

O sinoćnjoj izvedbi „3 tenora” samo pohvale ako mislimo na segment zabave, a kada je riječ o kvaliteti pjevanja to ćemo „zamesti pod tepih”. Što bi Fank Sinatra rekao: „Nema boljeg biznisa od show biznisa!”, pa nećemo sada cjepidlačiti oko umjetničkog dojma i perfekcije. Što bi netko rekao: „Najvažnije je da smo svi zdravi i veseli!” Sve je dobro, samo deri dalje. Neka i večeras bude lijepo i veselo!

A.Brađašević DEMOS MEDIA