Miroslav Škoro ne da se s čela DP-a. Poslao je dopis Ministarstvu uprave, i dalje se smatra predsjednikom…

Miroslav Škoro ne da se s čela DP-a. Poslao je dopis Ministarstvu uprave, i dalje se smatra predsjednikom…

Kako doznaje TELEGRAM Miroslav se Škoro i dalje se smatra predsjednikom Domovinskog pokreta bez obzira na neopozivu ostavku koju je podnio 20. srpnja. Proizlazi to iz dopisa kojeg je 10. kolovoza na memorandumu stranke poslao Ministarstvu uprave i pravosuđa u kojem se potpisao kao predsjednik Domovinskog pokreta, unatoč tome što je predsjedništvo stranke prihvatilo njegovu ostavku i usprkos činjenici da je Mario Radić od tada v.d. predsjednika Domovinskog pokreta.

Škoro traži tumačenje oko situacije koja je nastala njegovom ostavkom i kaže kako ”prijava osobe predsjednika političke stranke Domovinski pokret nije u skladu sa Zakonom o političkim strankama niti Statutom stranke”. Navodi kako zakon o političkim strankama ne propisuje kako se prestaje biti predsjednikom stranke već je to prepušteno Statutu. Što, tvrdi Škoro, Statut Domovinskog pokreta niti propisuje niti govori o načinima ili obliku u kojem je to moguće učiniti.

Škoro dalje u svom podnesku upućenom Ministarstvu uprave i pravosuđa navodi kako Sabor stranke, DP-a bira predsjednika po načelu reciprociteta, te bi isto tijelo trebalo odlučivati i o prestanku funkcije predsjednika, a ono, tvrdi Škoro nije ni zasjedalo niti je u tom smislu donijelo bilo kakvu odluku.

Potpisao se kao predsjednik stranke

Dalje, Škoro ukazuje kako Predsjedništvo stranke nema ovlasti mijenjati predsjednika, te tvrdi da odluka o promjeni predsjednike DP-a nije ni bila na dnevnom redu predsjedništvo, niti su je članovi predsjedništva vidjeli odluku da bi je mogli potvrditi.

Na kraju Škoro od Ministarstva uprave i pravosuđa traži da odbaci prijedlog za upis promjene predsjednika DP-a, odnosno da odbije upis novog predsjednika stranke iz razloga koje je naveo. Potpisao se imenom i prezimenom i to kao predsjednik Domovinskog pokreta.