Vlasnica kafića odlučila da neće posluživati – cijepljene osobe: ”Samo se možeš smijati…”

Vlasnica kafića odlučila da neće posluživati – cijepljene osobe: ”Samo se možeš smijati…”

Austrijski mediji izvještavaju o kafiću koji ne poslužuje osobe cijepljene protiv koronavirusa. Vlasnica za izjave nije bila raspoložena, ali odgovor o takvom postupku nije htjela dati čak ni gradonačelniku. 

‘Samo se možeš smijati, svoje si misliti i apelirati na goste da ne idu tamo. Jer to ne odgovara našim smjernicama“, rekao je gradonačelnik Strobla Josef Weikinger, prenosi Fenix.

Oglasili su se i austrijski stručnjaci koji tvrde da je pandemije ostavila duboke tragove u društvu te je prisutan sve dublji jaz i raskol.

”To je naravno ogromna opasnost, jer društvo i posebno demokracija unutar njega se sastoji od suglasnosti i legitimnosti. A ako političke odluke više nemaju legitimnost, tada više nema ni demokracije. I sve više ljudi se počne odvajati od društva. A što ih se više odvaja to će manje biti i odluka u njihovom smislu, te se onda odlučuju za svoju vlastitu stvar“, naveo je politolog Reinhard Heinisch.

U Austriji su podijele na cijepljene i necijepljene sve češće, a privilegije sve više imaju – cijepljeni. Zato su ponašanja pojedinaca sve ekstremnija. Prenosi dnevnik.hr