Optuženi za genocid u Srebrenici pobjegao u Srbiju: Interpol raspisao potjernicu, tko je kriv što Milorad Savčić nije bio u pritvoru?

Optuženi za genocid u Srebrenici pobjegao u Srbiju: Interpol raspisao potjernicu, tko je kriv što Milorad Savčić nije bio u pritvoru?

Na zahtjev pravosudnih organa BiH, međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je međunarodnu potjernicu za Milomirom Savčićem, koji je optužen za genocid u Srebrenici, javlja Dnevni avaz. Prenosi SLOBODNA DALMACIJA

Potjernica je raspisana nakon što je Interpol BiH proslijedio sve podatke o Savčiću, kojeg Sudska policija prekjučer nije mogla pronaći na adresi poslije određivanja pritvora. Pitanje je dana kada će potjernica biti službeno objavljena.

Savčić, osim državljanstva Bosne i Hercegovine, ima i državljanstvo Republike Srbije, pa se sumnja da je pobjegao u Srbiju, čime je postao nedostupan organima gonjenja.

Pripadnici Sudske policije prekjučer su dobili naredbu da Savčića odvedu u pritvorsku jedinicu, ali on nije pronađen na kućnoj adresi. Ni njegov odvjetnik ne zna gdje se Savčić nalazi i izbjegava pozive medija.

Sud je, podsjećamo, u ponedjeljak, nešto iza 15 sati, donio rješenje kojim su Milomiru Savčiću ukinute mjere zabrane, a usvojen je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora zbog nepoštivanja izrečenih mjera zabrane. Više na LINKU

DEMOS MEDIA