Putnici iz Zagreba u Slavoniju trebali presjesti u Novoj Kapeli, vlak ih nije čekao….

Putnici iz Zagreba u Slavoniju trebali presjesti u Novoj Kapeli, vlak ih nije čekao….

PUTNICI koji su se jučer ujutro vlakom iz Zagreba zaputili na požeško područje ostali su bez prijevoza. 

Naime, jučer su putovali vlakom Zagreb – Nova Kapela-Batrina s polaskom u 6:12, a vlak Nova Kapela-Batrina – Požega nije ih čekao. 

Problem je u tomu što su putnici koji su putovali do Dragovaca, Ratkovice, Bučja-Koprivnice, Sulkovaca, Pleternice, Novoselaca, Blacko-Jakšića i Požege bili zakinuti za uslugu jer u Novoj Kapeli-Batrini presjedaju kako bi uspjeli stići do navedenih destinacija.

Poslali smo upit Hrvatskim željeznicama u vezi ovog slučaja. Potvrdili su nam da se to dogodilo, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti. 

“Prije svega ispričavamo se putnicima koji su 9. kolovoza putovali vlakom br. 541 iz Zagreba prema Slavoniji te nisu uspjeli u kolodvoru Nova Kapela-Batrina ostvariti vezu na vlak br. 6607 Nova Kapela-Batrina – Požega.

Poteškoće u ostvarivanju veza

Naime, vlak br. 541 kasnio je u dolasku na kolodvor Nova Kapela-Batrina 41 minutu, odnosno došao je u 9:24. S obzirom na to da je mimoilaženje vlakova na dionici pruge između kolodvora Nova Kapela-Batrina i Požega moguće samo u kolodvoru Pleternica, vlak br. 6607 krenuo je u predviđeno vrijeme za polazak zbog mimoilaženja s vlakom br. 6604 Požega – Nova Kapela-Batrina koji u kolodvoru Nova Kapela-Batrina ostvaruje vezu na vlak 210 prema Zagrebu odnosno Villachu.

Iako je HŽPP voznim redom predvidio ostvarenje veze vlakova 541 i 6607, zbog uvedene smanjene brzine prometovanja vlakova na dionici pruge između kolodvora Dugo Selo i Novska, dolazi do poteškoća u ostvarivanju veza vlakova. Putnici koji nisu putovali do svog krajnjeg odredišta mogu poslati reklamaciju na mail prodaja@hzpp.hr kako bi im se izvršio povrat novca za nerealizirani dio putovanja.  

Još jednom se ispričavamo putnicima koji nisu ostvarili vezu na vlak 6607″, stoji u priopćenju Hrvatskih željeznica. Javlja index.hr