Vesna Škare Ožbolt: Škoro nije naivac kako se sad čini, znao je s kim se hvata u kolo…

Vesna Škare Ožbolt: Škoro nije naivac kako se sad čini, znao je s kim se hvata u kolo…

Vesna Škare Ožbolt komentirala je u Novom danu N1 televizije stanje u Domovinskom pokretu.

“Nije Miroslav Škoro baš takav naivac što bi se sad moglo zaključiti. Znao je s kim se hvata u kolo i tko čini njegovu ekipu. S kim si, takav si. Ne može on sada biti svijetla figura u odnosu na one oko njega,  a ne mogu ni oni sve svaljivati na njega”, rekla je bivša ministrica koja je bila Škorin protukandidat na svibanjskim gradonačelničkim izborima u Zagrebu.

“Dok god političari smatraju politiku sredstvom za ostavarivanje poslova, a ne kao krvavi rad za opće dobro, imat ćemo ovakvu političku scenu kakvu imamu. Hrvatska je bremenita problemima i toliko sporo napraduje u odnosu na Poljsku, Češku, Slovačku. Nekad su nam te zemlje gledale u leđa. Zašto? Zato što nemamo ekipu koja radi za opće dobro. Sve ovo što nam se događa, događa nam se s razlogom”, kaže.

O mogućoj rekonstrukciji vlade, kaže da joj “djeluje realno”.

“Imate ljudi koji jednostavno ne odgovaraju svim izazovima koji su pred Vladu postavljeni. Mislim da Ministarstvo pravosuđa i uprave treba razdvojiti. To je bilo spajanje samo da se smanji broj ministarstava. Ova jesen je period kad bi se moglo očekivati da Plenković napravi neku manju rekonstrukciju”, kaže.