Tomašević razriješio još jednu Bandićevu pročelnicu, no i dalje radi isti posao…

Tomašević razriješio još jednu Bandićevu pročelnicu, no i dalje radi isti posao…

Još jedna pročelnica iz redova pokojnog gradonačelnika Milana Bandića službeno više nije na toj funkciji.

Romani Galić, koja je bila na čelu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, istekao je mandat 4. kolovoza pa ju je aktualni šef metropole Tomislav Tomašević razriješio dužnosti, piše Večernji list.

Potom ju je sa sutrašnjim danom, odnosno na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, imenovao pomoćnicom pročelnika za socijalnu zaštitu u Sektoru za socijalnu zaštitu istog Gradskog ureda. A onda je donio rješenje da će R. Galić, sada pomoćnica pročelnika, od 6. kolovoza privremeno obavljati poslove i zadatke pročelnice do imenovanja pročelnika/pročelnice na temelju javnog natječaja, a najduže šest mjeseci.

“Privremeno obavljanje poslova i zadataka pročelnika/pročelnice prestaje danom imenovanja pročelnika/pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, odnosno najkasnije 6. veljače 2022. godine, ovisno o tome koja od navedenih okolnosti nastupi ranije”, odlučio je Tomašević.

Podsjetimo, Romana Galić još jedna je od bližih suradnica pokojnog gradonačelnika, a Bandić joj je predvidio i funkciju ministrice obitelji, mladih i demografske obnove u kampanji za parlamentarne izbore 2015. godine. Njeno ime spominjalo se i kao potencijalno za ministricu socijale kad je Tihomir Orešković slagao Vladu, s obzirom da je stranka Bandić Milan 365 bila dio Domoljubne koalicije. Po zanimanju je socijalna radnica, a ima i doktorat iz tog područja.