Novogradiščani Funes i Pejaković ekipni su svjetski prvaci u lovu ribe udicom na plovak…

Novogradiščani Funes i Pejaković ekipni su svjetski prvaci u lovu ribe udicom na plovak…

Odlične vijesti stižu nam sa Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak koje se ovog vikenda održavalu u Mađarskoj. Hrvatska reprezentacija u kategoriji U25 osvojila je zlatnu medalju na ovom iznimno velikom natjecanju.

U prijašnji tekstovima smo pisali da u proteklih dvadesetak godina niti jedna reprezentacija nije bila sastavljena bez novogradiških ribička koji su svoje mjesto u reprezentaciji osigurali kroz ligaški sustav natjecanja u okviru HŠRS-a.

Nova Gradiška može biti iznimno ponosna na svoja dva natjecatelja Leona Funesa i Maria Pejakovića koji u Novu Gradišku donose sasvim zasluženo zlato.

Za reprezentaciju U25 nastupili su : Leon Funes, Mario Pejaković, Leon Međimurec i Dino Hrenar. Treneri : Željko Vrankić i Miroslav Molnar.

Svakako očekujemo da će mo ugostiti naše zlatne reprezentativce ovih dana koji će nam ispričati o ovom iznimno važnom sportskom podvigu.

Svakako je za napomenuti da je Nova Gradiška imala i trećeg reprezentativca na ovom Svjetskom prvenstvu Tomislava Tančaka u kategoriji u 15, koji je također imao fantastičan rezultat