Gordan Jandroković:‘U vrijeme Oluje iz Beograda dolaze povijesno netočne poruke, ali zna se što je istina. Srbija je bila agresor na Hrvatsku…

Gordan Jandroković:‘U vrijeme Oluje iz Beograda dolaze povijesno netočne poruke, ali zna se što je istina. Srbija je bila agresor na Hrvatsku…

Mi znamo da je Hrvatska bila napadnuta, da smo vodili pravedan rat, da smo u tom ratu pobijedili, rekao je

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u Splitu se sastao sa županom Blaženkom Bobanom te je tom prilikom poručio da je njihova želja da se osigura bolji život u tom kraju. Javlja N1

Komentirao je ideju da Grad Split dobije posebni status kakav ima i Grad Zagreb.

“Split je drugi po veličini hrvatski grad, ima veliku važnosti. O teritorijalnom ustrojstvu možemo govoriti kako afirmirati Split i institucionalno. Ne mogu vam sada dati precizan odgovor, ali poštujemo svaku ideju koja ide u smjeru jačanju pozicije Splita”, rekao je.

Osvrnuo se i na izajvu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je kazao da se ne vode politikama prošlosti, nego da su njihove politike – politike odgovornosti i budućnosti.

“Već tradicionalno prilikom obilježavanja Oluje iz Beograda dolaze poruke koje su povijesno netočne. To su pokušaji da se u percepciji ljudi promijeni ono što mi znamo da je povijesna istina, a to je da je Srbija bila agresor na Republiku Hrvatsku, Hrvatska je tada podnijela ogromne žrtve i u ljudskim životima i materijalno i to je opće poznata stvar. Srbija se mora suočiti s poviješću i s vlastitom odgovornošću”, istaknuo je Jandroković.

“Mi znamo da je Hrvatska bila napadnuta, da smo vodili pravedan rat, da smo u tom ratu pobijedili, ponosni smo na to. Uvijek ćemo biti ponosni na to što smo pobijedili u Domovinskom ratu”, dodao je.

Jandroković se osvrnuo i na situaciju u BiH, navodeći da postoje pokušaji da se Hrvate u BiH izgura iz konstitutivne vlasti te da će Hrvatska pomoći Hrvatima u BiH.

Komentirao je i izbor predsjednika Vrhovnog suda.

“Želja je nas koji sudjelujemo u tome da ovog puta izaberemo kandidata koji će zaista biti najbolji”, poručio je Jandroković.

Osvrnuo se i na stanje u Domovinskom pokretu nakon odlaska Miroslava Škore s čelne pozicije.

“Što se tiče DP-a, ne znam što je istina, nemam potrebu komentirati ono što se događa u drugoj stranci, na njima je da to riješe. Vidjeli ste na izborima da nam konkurencija nije onemogućila da budemo uvjeljivi pobjenici tako da, bez obzira na zbivanja u DP-u, HDZ je najjača politička stranka i tako će ostati”, rekao je Jandroković.