Osam bivših pročelnika ostalo u Poglavarstvu, doznajemo na koje pozicije su prebačeni

Osam bivših pročelnika ostalo u Poglavarstvu, doznajemo na koje pozicije su prebačeni

Među njima su Ivica Lovrić, Vjekoslav Jeleč, Ana Matijević, Sanja Jerković, Milana Vuković Runjić…

Čak je osam bivših zagrebačkih pročelnika iz mandata pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, nakon što ih je novi gradonačelnik Tomislav Tomašević smijenio s rukovodećih pozicija, odlučilo ostati u Gradskom poglavarstvu. Prebačeni su uglavnom na niže pozicije, a na njihove pozicije privremeno su postavljeni drugi djelatnici dok se ne raspiše natječaj za pročelnička mjesta. Piše Jutarnji list

U Gradu Zagrebu kažu da je sve bilo u skladu sa zakonom.

– Razriješeni pročelnici raspoređeni su na radna mjesta sukladno odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi – navodi zamjenica zagrebačke pročelnice Dianora Kobia Lulić. Tako je Miro Laco kojem je 16. lipnja ove godine prestao mandat na radnom mjestu pročelnika Ureda gradonačelnika nastavio s radom na radnom mjestu “posebnog višeg savjetnika gradonačelnika za razvoj i unapređenje poslovnih procesa Gradske uprave – specijalist Izvan ustrojstvenih jedinica u Uredu gradonačelnika”, odgovaraju nam iz Grada Zagreba.

Nadalje navode da je i razriješena pročelnica Gradskog kontrolnog ureda Ana Matijević 7. srpnja raspoređena na radno mjesto pomoćnice pročelnika Izvan ustrojstvenih jedinica u Gradskom kontrolnom uredu. To da je pozicija “Izvan ustrojstvene jedinice” znači da spomenuti djelatnik nije raspoređen ni u jedan od sektora unutar pojedinog ureda nego direktno odgovara gradonačelniku.

Sanja Jerković, bivša pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, 7. srpnja raspoređena je na radno mjesto pomoćnice pročelnika Izvan ustrojstvenih jedinica u Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada. Mandat je istekao i Ivici Lovriću na radnom mjestu pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, pa je 3. lipnja nastavio s radom na “radnom mjestu posebnog višeg savjetnika gradonačelnika za društvene djelatnosti – specijalist Izvan ustrojstvenih jedinica u Uredu gradonačelnika”.

Razriješen pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je 12. srpnja raspoređen na radno mjesto voditelja Odjela za zdravstvo u Gradskom uredu za zdravstvo, a i bivši pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom Grada Zlatko Makar je 7. srpnja prebačen na radno mjesto pomoćnika pročelnika Izvan ustrojstvenih jedinica u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove.

Nedavno su razriješeni i pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Stipe Tutiš koji je 8. srpnja raspoređen na radno mjesto pomoćnika pročelnika za pokretna i nematerijalna kulturna dobra i zaštitu prirode Izvan ustrojstvenih jedinica u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode, a bivša pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić 12. srpnja prebačena je na radno mjesto pomoćnice pročelnika Izvan ustrojstvenih jedinica u Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava.