Zaželi jednake mogućnosti

Opis projekta

 

Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga: Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II; Otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga

Fond: Europski socijalni fond

Operativni program: OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Naziv projekta: ZAŽELI JEDNAKE MOGUĆNOSTI

Naziv prijavitelja: DEMOS MEDIA, udruga za promicanje i zaštitu demokracije, vladavine prava i transparentnosti

Početak provedbe: 22.02.2021.

Završetak provedbe: 22.06.2022.

Trajanje projekta: 16 mjeseci

Vrijednost projekta 928.650,00 KN

Stopa sufinanciranja 100%

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Aktivnosti:

  1. Zapošljavanje žena pripadnica ciljne skupine u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju
  2. Obrazovanje i osposobljavanje žena pripadnica ciljne skupine 

 

Ciljevi:

  1. Cilj projekta je osnažiti 10 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, s područja zapadnog dijela BPŽ, kroz pružanje edukacije i zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući za 60 najpotrebitijih korisnika.
  2. Projekt će pozitivno utjecati na povećanje zapošljivosti ranjivih skupina na tržištu rada i osigurati pružanje socijalne usluge na području JLS-a I i II skupine što će doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Partneri:

  1. HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED SLAVONSKI BROD
  2. CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB NOVA GRADIŠKA

 

Opis

Projekt „Zaželi jednake mogućnosti, UP.02.1.1.13.0389“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Ovim ćemo projektom pozitivno utjecati na povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osigurati pružanje slabo razvijene socijalne usluge na području JLS I i II skupine, čime ćemo doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Broj krajnjih korisnika iznosit će 60, a svaka žena će pružati pomoć i podršku za 6 krajnjih korisnika. Sve zaposlene žene proći će edukaciju, čime će se osigurati mogućnost njihova ostanka na tržištu rada po završetku projektnih aktivnosti.

Kroz provedbu projekta ostvarit će se bolja suradnja organizacije civilnog društva i institucija što će omogućiti daljnje razvijanje i zajedničko planiranje prijenosa primjera dobre prakse odnosno širenja različitih vrsta socijalnih usluga, broja pružatelja kao i različitih skupina korisnika.

Provedba projekta će rezultirati poboljšanom kvalitetom života i većom uključenosti u društvenu zajednicu i ciljane skupine i krajnjih korisnika. Žene će steći radno iskustvo i nova znanja te radne sposobnosti putem osposobljavanja koje će im omogućiti lakše daljnje zapošljavanje.

 

Sažetak

Cilj projekta je osnažiti 10 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, s područja zapadnog dijela BPŽ, kroz pružanje edukacije i zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući za 60 najpotrebitijih korisnika. Projekt će pozitivno utjecati na povećanje zapošljivosti ranjivih skupina na tržištu rada i osigurati pružanje socijalne usluge na području JLS-a I i II skupine što će doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Zaposlene će korisnice pružati uslugu pomoći u kući krajnjim korisnicima i korisnicama na području grada Nova Gradiška i općina Vrbje, Davor, Rešetari, Cernik i Gornji Bogićevci.

 

Kontakt podaci prijavitelja:

DEMOS MEDIA, udruga za promicanje i zaštitu demokracije, vladavine prava i transparentnosti

Bodovaljci 190

35420 Staro Petrovo Selo

Tel: +385 (0)95 196 4838

E-mail: esf.demos.media@gmail.com

Sadržaj internetske podstranice isključiva je odgovornost nositelja projekta.

Izradu internetske podstranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Održana završna konferencija projekta „Zaželi jednake mogućnosti“
Aktualno Gospodarstvo Gradovi Hrvatska Lokalna uprava Udruge građana Vijesti Zaželi

Održana završna konferencija projekta „Zaželi jednake mogućnosti“

Projekt je trajao 16 mjeseci (22.02.2021.-22.06.2022.) na području grada Nova Gradiška, općine Cernik, Davor, Gornji Bogićevci, Rešetari i Vrbje u organizaciji Udruge DEMOS MEDIA. Omogućeno je zapošljavanje 10 korisnica za uslugu pomoć u kući a krajnji korisnici su ukupno 60...
Opširnije
Uspješno položeni ispiti za gerontodomaćice
Aktualno Gospodarstvo Gradovi Hrvatska Lokalna uprava Politika Vijesti Zaželi

Uspješno položeni ispiti za gerontodomaćice

Udruga DEMOS MEDIA uspješno je okončala jednogodišnji projekt „Zaželi jednake mogućnosti” u sklopu kojeg je 10 dugotrajno nezaposlenih žena dobilo priliku godinu dana raditi i imati osobne dohotke ali i marljivo brinuti o 60 krajnjih korisnica/korisnika. U sklopu predviđenih aktivnosti...
Opširnije
Završna evaluacija potvrdila izuzetnu uspješnost provedbe projekta “Zaželi jednake mogućnosti” Udruge DEMOS MEDIA
Aktualno Gospodarstvo Hrvatska Lokalna uprava Udruge građana Vijesti Zaželi

Završna evaluacija potvrdila izuzetnu uspješnost provedbe projekta “Zaželi jednake mogućnosti” Udruge DEMOS MEDIA

Veliko je zadovoljstvo bilo obići sve naše krajnje korisnike projekta "Zaželi jednake mogućnosti" na kraju provedbe projekta, te ih anketirati o tome kako su zadovoljni uslugama skrbi koje im je pružilo deset uposlenih žena na rok od godinu dana. Rezultati...
Opširnije
I edukacija za gerontodomaćice završava
Aktualno Gospodarstvo Hrvatska Udruge građana Vijesti Zanimljivosti Zaželi

I edukacija za gerontodomaćice završava

U projektu "Zaželi jednake mogućnosti" Udruge DEMOS MEDIA iz Nove Gradiške 9 žena koje u sklopu projekta skrbe o krajnjim korisnicima/korisnicama odabralo je edukaciju za zanimanje gerontodomaćice. To je uspješno provedeno u POU AMC NG. Ciklus predavanja, testiranja i vježbi...
Opširnije