Trenutačno je na snazi jedna od najiritantnijih praksi u bankama, za građane ovo je pravi rulet

Trenutačno je na snazi jedna od najiritantnijih praksi u bankama, za građane ovo je pravi rulet

Kad stigne ljeto, jedne rade ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 15, druge do 14 sati, a treće su privremeno zatvorene

Sa zahuktavanjem ljeta u Hrvatskoj počinje i jedna od najiritantnijih praksi banaka – uvođenje ljetnog radnog vremena poslovnica, što označava početak sezone nalukavanja kroz zatvorena staklena vrata i gunđanja potrošača koji su shvatili da su opet zakasnili obaviti svoje financijske obveze.

Tako su me neki dan dočekala zatvorena vrata moje kvartovske poslovnice koja će cijelo ljeto, prikladno, raditi isključivo do 15 sati, a želim li umjesto nje otići u neku drugu, bolje mi je da se o radnom vremenu raspitam na internetu jer o načinu kako se ono određuje među poslovnicama najčešće nema baš puno logike.

Zaba je tako objavila kako od 9. srpnja ima izmijenjeno radno vrijeme u kojem poslovnice diljem Hrvatske rade u različitim turnusima – jedne ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 15, druge do 14 sati, a treće su privremeno zatvorene.

Radno vrijeme izmijenio je i HPB pa njegove poslovnice ponedjeljkom, srijedom i petkom uglavnom rade od 8 do 14 ili 15, a utorkom i četvrtkom od 12 ili 13 pa sve do 19 sati.

Pogoditi kad radi koja poslovnica – kao i koje su iznimke – pravi je rulet pa se građanima, s obzirom na vrućinu, preporuča da se prvo dobro raspitaju.

Jer, postoje puno pametniji načini trošenja vremena. Doznaje Jutarnji list