Marija Selak Raspudić o Tomaševiću: “Ljudima najviše smeta kokošarsko manipuliranje “

Marija Selak Raspudić o Tomaševiću: “Ljudima najviše smeta kokošarsko manipuliranje “

Saborska zastupnica iz kluba Mosta, Marija Selak-Raspudić, gostovala je u N1 Studiju uživo te je govorila o novim uhićenjima u Zagrebu.

“Sigurno je da ne budi nadu nego očaj, činjenica da u trenutku, kada se korupcijska hobotnica raspala prirodnom smrću, ako pretpostavimo da njezina glava bila pokojni gradonačelnik, imamo uhićenja. Sve ovo budi očaj i pokazuje da u trenutku kada je to važno neće se dogoditi ništa u smislu borbe protiv korupcije nego njezin epilog možemo doživjeti kada to više i ne bude bitno”, rekla je na početku.

“Jel vas ikada USKOK iznenadio ikojom akcijom? Mi smo godinama pričali o akcijama koje se trebaju dogoditi, onda je došao USKOK. To sve govori”, dodala je. Kaže i kako USKOK ima svoj ritam, ali da je on mnogo sporiji od razumnog svaćanja medija, ostalih zastupnika i građana.

Činjenica da je Bandić bio obrađivan dok je bio dio parlamentarne većine ne govori ništa. Da je bio obrađen dok je još imao neku političku moć, a e onda bismo mogli govoriti o neovisnosti institucija. Nije dobro davati generalne paušalne zaključke o radu bilo koje institucije, ali ovo sigurno ne izgleda dobro u očima hrvatske javnosti”, dodaje.

“Ljudima najviše smeta kokošarsko manipuliranje”

Komentirala je i dosadašnje odluke Tomislava Tomaševića:

“Osnovna stvar koju treba istaknuti je da je Tomašević dobio vlast, ne zbog svojih kompetencija, nego zbog parole poštenja. To je njegovo temljeno, promjena, reforma, sada će biti bolje poštenje, on nije financijski stručnjak da je time mogao zadiviti građane.

Velika je razlika između toga kada netko dolazi rođačkim vezama i nekim drugim netransparentnim putevima, u tome što ovdje bar znate koju liniju možete pratiti, a mi i dalje nemamo pojma kako su međusobno povezani ljudi koje je doveo Tomašević s isprikom da je bio u panici. Mogao je postaviti vršitelja družnosti ako je već htio odmah djelovati”, rekla je.

“Mislim da ono to najviše smeta građane je to neko kokošarko manipuliranje. Ako pogledate zadnje dvije aferice, onda kao prvi argument za gospodina Lauca možete čuti: ‘On je jedan od 1500 donatora i ok, ne možemo ih sve a priroi odbaciti”, međutim, on je jedan od 3 najveća donatora.