Đakić spominjao Mlinarića i prokazivanje u logoru, zastupnici se digli na noge: Ovo je skandalozno!

Đakić spominjao Mlinarića i prokazivanje u logoru, zastupnici se digli na noge: Ovo je skandalozno!

Saborski zastupnici u srijedu, među ostalim, izjašnjavaju se o amandmanima na zakonske prijedloge, a među njima je i Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta, vukovarski branitelj i zatočenik srbijanski logora Stipo Mlinarić Ćipe zatražio je stranku. Tijekom saborske rasprave o amandmanima na Zakonu o civilnim žrtvama rata, saborski zastupnik DP-a Stipo Mlinarić tražio je stanku, optužujući HDZ za veleizdaju, na što je reagirao HDZ-ov Josip Đakić.

Nakon što je Mlinarić završio svoje izlaganje, Đakić je tražio povredu Poslovnika navodeći da “Mlinarić proziva zastupnike” te da “smatra da je to totalno nekorektno”.

“Jednako tako, mogao bih i ja – budući da kod nas sumnja na izdaju hrvatskih interesa – reći da je u logoru prokazivao svoje kolege. To bi jednako tako moglo biti. Zastrašujuće i istinito da je izašlo iz mojih usta, ali – eto – mogu i ja jednako tako reći da sumnjam u vas”, rekao je Đakić.

Potporedsjednik Sabora Željko Reiner potom mu je dao opomenu. 

“Koliki sam prokazivač bio u logorima govori optužnica Republike Srbije. Dan danas ne smijem prijeći granicu. Imate moje fotografije pa pogledajte. Kolega Đakić, pa vi ste moralna vertikala. Imate više nekretnina, nego pošteni branitelji hlača”, rekao mu je Mlinarić Ćipe, među ostalim.

Upitao ga i kako mu nije neugodno.

Povredu Poslovnika tražio je i Mostov Nikola Grmoja. “Ovo je skandalozno i sramotno, ovakav istup Đakića”, rekao je Grmoja.

Potom se obratio Reineru te mu je poručio da je žalosno što nije reagirao. “Jednom časnom branitelju, u političkoj areni… ovo je skandalozno”.

Đakićeva izjava na noge je digla i Željka Sačića, saborskog zastupnika Hrvatskih suverenista. Đakić je, kaže Sačić, najgrublje prekršio pravila ponašanja u Saboru. “To se ne smije raditi”, naglasio je. Javlja direktno.hr