Popis stanovništva: Kontrolorima šest, popisivačima 5-6 tisuća kuna

Popis stanovništva: Kontrolorima šest, popisivačima 5-6 tisuća kuna

U tijeku su prijave za popisivače za popis stanovništva koji će se na jesen, točnije u rujnu i listopadu, provoditi u Hrvatskoj. U priobalnim županijama nedostaje najviše popisivača, najslabiji je odaziv. Za popis stanovništva Hrvatske potrebno je oko osam tisuća popisivača, kazala je Lidija Brković, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku za emisiju Dobro jutro, Hrvatska. Aktualni osvrt danas donosi HRTV.

Nedostaje popisivača u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji

– Moram reći da smo mi ta broj prešli, više od 8000 ljudi se prijavilo sveukupno za popisivače, međutim nešto nam je slabiji odaziv u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, rekla je pozvavši stanovnike ovih dviju županija da se prijave za posao.

Brković misli da je odaziv nešto slabiji zbog turističke sezone koja je u jeku. Napominje stoga da se traže popisivači za drugu fazu popisa koja traje od 27. rujna do 17. listopada ove godine, kad je turistička sezona pri kraju. 

Gdje se prijaviti?

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na stranici www.popis2021.hr. Prijave traju do 15. srpnja. Za sada nedostaje 200-tinjak popisivača u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Ako shvate da nemaju dovoljan broj popisivača, prijave će vjerojatno produžiti do 18. srpnja, odnosno do nedjelje.

Koji su uvjeti? Više detalja na LINKU

DEMOS MEDIA