Covid-potpore dosad u proračun moralo vratiti preko 25 tisuća poslodavaca. Radi se o preko 255 milijuna kuna

Covid-potpore dosad u proračun moralo vratiti preko 25 tisuća poslodavaca. Radi se o preko 255 milijuna kuna

Vlada je mijenjala i kriterije i iznose te je povrat potpora bio aktualan svaki put kad se dodavala nova zapreka za njihovo korištenje, pa su tako potporu morala vratiti 25.154 poslodavca. O tome piše NOVI LIST

U Hrvatskoj je aktualna rasprava oko toga hoće li i kako Vlada provesti svoju namjeru da isplatu potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj veže uz cijepljenje, odnosno COVID-potvrde tako da bez te pomoći poslodavci ostanu za one radnike koji se nisu cijepili ili nisu preboljeli COVID-19.

Puno je još nepoznanica oko toga kako će Vlada realizirati svoj plan, tako primjerice još nema odgovora na pitanje što s radnikom koji u trenutku provjere ima COVID-potvrdu jer ima važeći negativan test, no tako je od samog početka isplate potpora za očuvanje radnih mjesta. Vlada je od ožujka prošle godine, kad je donijela odluku o toj najizdašnijoj pomoći gospodarstvu, mijenjala i uvjete i iznose. S obzirom na to da je mjera donesena žurno odmah po zatvaranju gospodarstva, putem su se utvrđivali i uvjeti pod kojima se potpora ne može dobiti ili je poslodavac mora vratiti. Povrat potpora bio je aktualan svaki put kad se dodavala nova zapreka za njihovo korištenje, a potporu je djelomično ili u cijelosti od početka njezina korištenja moralo vratiti 25.154 poslodavaca. Više na LINKU.

DEMOS MEDIA