U šlapama za plažu s prijateljem krenuo tražiti parcele koje je naslijedio. Izgubljeni, dehidrirani i izgrebani dvojac morao spašavati HGSS…

U šlapama za plažu s prijateljem krenuo tražiti parcele koje je naslijedio. Izgubljeni, dehidrirani i izgrebani dvojac morao spašavati HGSS…

Noćas, nešto iza pola noći, na službeni telefon HGSS stanice Šibenik stigao je poziv zabrinute žene koja im je kazala da su suprug i njegov prijatelj izgubljeni u labirintu suhozida i makije negdje između Srime i Jadrije.

Spašavateljima je također rekla da su njih dvojica jučer predvečer išli potražiti zemljišne parcele koje je u nasljeđe dobio njen suprug, kao i da nemaju vode, da su im baterije mobitela prazne, ali da ona ima njihovu lokaciju koju joj je suprug uspio poslati netom prije gašenja mobitela. Doznaje Novi List

Na teren je odmah izašlo pet spašavatelja s jednim potražnim timom i bespilotnom letjelicom. Pregledom terena na karti i očitanjem lokacije unesrećenih odredili su kojim putem bi bilo najjednostavnije doći do njih.

Dok se dio ekipe pripremao i krenuo prema izgubljenima, podigli su bespilotnu letjelicu te ih se ubrzo pronašlo. Uskoro i zemaljska ekipa dozivanjem uspostavlja kontakt s njima. Bespilotna letjelica obasjavala je mjesto pronalaska dok su orijentirajući se prema njoj troje spašavatelja prešli preko suhozida kroz krš i makiju te došli do izgubljenog dvojca.

Oni su bili dehidrirani i imali dosta ogrebotina po tijelu. Nakon kratke pauze organizirao se povratak. Kako je jedan od njih na nogama imao šlape za plažu, morali su se kretati polako dok ih je spašavatelj s bespilotnom letjelicom navodio kuda treba hodati kako bi izbjegli neprohodne dijelove krša.

Uz kraće pauze stigli su do vozila HGSS-a. Nakon predaha, ponosnog vlasnika parcele i njegovog prijatelja odvezli su do njihovog automobila, a i spašavateljima je već bilo vrijeme za počinak jer je akcija okončana u 2.30 sati.