Sandra Benčić: Odgovornost za cijepljenje se ne može prebacivati na privatne subjekte…

Sandra Benčić: Odgovornost za cijepljenje se ne može prebacivati na privatne subjekte…

Saborska zastupnica Sandra Benčić iz Zeleno-lijeve koalicije govorila je za N1, među ostalim, o važnosti cijepljenja. Osvrnula se i na dolazak Ursule von der Leyen u Zagreb, s pozitivnom ocjenom Plana za oporavak.

Bendić je rekla kako se ne zna hoće li Hrvatska moći iskoristiti sav novac koji će joj biti na raspolaganju.

“Novac je dan na temelju prijedloga plana, a vidjet ćemo što smo zapravo dobili i što je zadnja verzija plana… Nije dobro što proces nije bio sasvim transparentan. Kapacitet za alokaciju sredstava nije takav da smo optimistični. Znamo kakvi su nam kapaciteti bili za razdoblje 2014-2020. Još sada imamo vrlo nisu stopu iskoristivosti sredstava”, kazala je, među ostalim, Benčić.

Covid potvrde i potpore

Naglasila je kako oni ne podržavaju uvjetovanje državnih potpora radnicima obveznim cijepljenjem.

“Ne podržavamo tu ideju. Odgovornost za cijepljenje se ne može prebacivati na privatne subjekte. Kampanja je napravljena toliko loše, sasvim je kriv pristup da Stožer i Vlada daju poruku da se građani cijepe. Trebalo se ići na to da građani idu ka građanima, posebno jer znamo da je povjerenje nisko.

Potrebno raščistiti kriminal u Zagrebu

“Svakako nam odgovaraju akcije koje se događaju u Zagrebu. Mi smo u kampanji najavili da ćemo raščistiti kriminal, znali smo da će biti onih koji se osjećaju ugroženo, ali znali smo da je to jedini put da dovedemo Zagreb na put razvoja… Sada je stabilizacija poslovanja nužna”, rekla je Benčić.

Što se tiče rezanja broja gradskih ureda, kaže kako se radi na objedinjavanju ureda koji imaju zajedničke poslovne procese, da bi se ubrzao rad.

“Zagreb nije startao sa 27 ureda, nego je to s godinama raslo. Mi smo odlučili racionalizirati poslovanje i racinalizirati procese. Rascjepkasnot ureda dovela je do toga da je samo Bandić imao kompletnu sliku o svemu u gradu”, rekla je Sandra Benčić.

Više pročitajte OVDJE