Mirela Ahmetović: Fred je heroj Domovinskog rata, Božo Petrov se mora povući iz politike….

Mirela Ahmetović: Fred je heroj Domovinskog rata, Božo Petrov se mora povući iz politike….

Saborska zastupnica i politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović, gostovala je u Pressingu Ilije Jandrića. Govorila je o gorućim temama poput nedavnih izjava o LGBTQ zajednici, uhićenjima u Zagrebu te potporama poduzetnicima za koje se najavljuje da bi mogle biti uvjetovane cijepljenjem.

“Fred Matić je bio heroj u ratu, ali i miru”

U nastavku je komentirala rezoluciju Freda Matića, kojeg je nakon izglasavanja iste nazvala herojem. Za reakcije na Rezoluciju, kaže:

“Sve što mogu reći je da ih može sram biti da tako promatraju borbu za ravnopravnost žena, borbu za dostupnost zdravstvene usluge ženama gdje god se nalazile. Da, Fred Matić je bio heroj u ratu, ali i miru, gdje je bez obzira na prijetnje, stao u obranu prava žena. SDP, niti Fred Matić nije za obustavu prava na priziv savjesti i to je jasno definirano i u samoj rezoluciji, ali je za dostupnost zdravstvene usluge. Svaka bolnica mora omogućiti ženi da pristupi zdravstvenoj usluzi koja joj treba.

“Božo Petrov se mora povući iz politike”

Govorila je i o izjavama Marina Miletića:

“Meni su te izjave danas bile presmiješne za slušati. Ono što želim poduvći je da sam nekoliko puta jako dobro preslušala razgovor Grmoje u vašoj emisiji i tražila sam taj zarez koji bi opravdao njegovu izjavu, no nisam ga našla. Ono što je dodatno poražavajuće, Grmoja se ni do danas nije ispričao za eventualnu omašku i on tu izjavu povući neće.

On misli da se prava djeteta treba osnaživati kroz antipedofilski zakon na način da se djetetu uskrati učenje da su svi ljudi ravnopravni i jednaki. Osnovno pitanje koje treba postaviti Nikoli Grmoji, Boži Petrovu i Marinu Miletiću je misle li da su pripadnici LGBT zajednice normalni ljudi. Ako misle da su normalni onda znači da misle da su ravnopravni i jednaki sa svima nama u državi u kojoj živimo. Ako misle da su nenormalni, onda imamo problem”.

Posebno se osvrnula i na izjavu Bože Petrova:

“To mi je pak bila nevjerojatna izjava i ne mogu ništa drugo reći nego da mislim da se Božo Petrov mora povući iz politike. Nedopustivo je da si jedan političar uzme za pravo glumiti neko superiorno biće i izjaviti da je on većina koja tolerira manjinu. Što kada se prestane tolerirati? Što će onda? Što kada počenmo izjavljivati da smo mi većina koja tolerira koga? Srbe, Židove? Što ćemo učinit ako prestanemo tolerirati manjinu, odnosno oporbu u Saboru? Izbaciti ih naglavačke iz Sabora? Šokirana sam izjavama Nikole Grmoje, ali ono pšo je Božo Petrov izjavio je nedopustivo i takva osoba ne bi smjela biti u politici”, kaže.