Direktor ‘maznuo’ 3,4 milijuna kuna, nije plaćao ni pdv…

Direktor ‘maznuo’ 3,4 milijuna kuna, nije plaćao ni pdv…

Kako doznajemo, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 6. srpnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (41) zbog počinjenja dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i dva kaznena djela utaje poreza ili carine.

-Okrivljenog 41-godišnjaka teretimo da je tijekom 2016. i 2018. godine kao direktor dva trgovačka društva sa sjedištem u Đurđevcu, podizao novac s računa društava i neosnovano ga zadržavao za sebe, a isplate je neistinito prikazivao kao podmirenje obveza prema njegovom trećem društvu, koje nisu ni postojale – navode tužitelji i dodaju:

– Tako si je pribavio nepripadnu imovinsku korist na štetu društava u iznosu većem od 3,4 milijuna kuna. Okrivljeniku se stavlja na teret i da nije obračunao, prijavio i uplatio porez na dodanu vrijednost po izdanim računima za robu koju su isporučila dva njegova društva čime je izbjegao platiti PDV u ukupnom iznosu većem od 910.000 kuna. Doznaje podravski.hr