Užas u Podravini: Gazda imanja čak 28 godina držao roba i prisiljavao ga na težak fizički rad…

Užas u Podravini: Gazda imanja čak 28 godina držao roba i prisiljavao ga na težak fizički rad…

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku, navode u ponedjeljak u koprivničkoj policiji.

Novi slučaj suvremenog ropstva u Podravini: policija je uhitila 65-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je punih 28 godina iskorištavao sirotog čovjeka za težak fizički rad na imanju, bez ikakve novčane naknade. Piše Večernji list

Kako otkrivaju u policiji, sve je počelo još 1993. godine, a nesretni čovjek kojeg je ‘gazda’ imanja iskorištavao tada je imao 38 godina. Gazdu se, inače, tereti za kazneno djelo trgovanja ljudima, za što može dobiti do deset godina zatvora.

“Sumnja se da je od 1993. do lipnja ove godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorištavajući teške obiteljske prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, istoga fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad. I to oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućanstvu, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i adekvatni prostor za život. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku”, navode u ponedjeljak u koprivničkoj policiji. Nedavno smo pisali o optužnici protiv vlasnika OPG-a Josipa (67) iz Novigrada Podravskog kojeg se tereti da je devet godina na imanju držao roba koji mu je bez naknade i u svojevrsnom zatočeništvu na farmi bikova radio najteže poslove.