PREDSJEDNIK SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE NA KOMEMORATIVNOM SKUPU U HRVATSKOM SABORU U POVODU 11. SRPNJA — DANA SJEĆANJA NA GENOCID U SREBRENICI

PREDSJEDNIK SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE NA KOMEMORATIVNOM SKUPU U HRVATSKOM SABORU U POVODU 11. SRPNJA — DANA SJEĆANJA NA GENOCID U SREBRENICI

Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer prisustvovao je 2. srpnja 2021. u ime Savjeta komemorativnom skupu koji je održan u Hrvatskom saboru u povodu 11. srpnja — Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

Komemorativni skup održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, a u organizaciji Kluba zastupnika nacionalnih manjina, zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj i Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske.

Komemoraciji su nazočili izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske Melita Mulić, izaslanik predsjednika Vlade ministar Ivan Malenica, zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj te drugi zastupnici i zastupnice, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet te predsjednik Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske Kadro Kulašin.

O osobnom svjedočanstvu srebreničke tragedije govorili su svjedoci tragedije Nermin Mujkanović i Hasan Hasanović —  preživjeli iz „Kolone smrti“ i autor knjige “Srebrenica – Zaboraviti ne smijem, halaliti neću”.

Poruka odaslana s komemorativnog skupa je – Neka se više nikada, nikome i nigdje ne ponovi.

DEMOS MEDIA Izvor: teksta i fotografije Savjet za nacionalne manjine RH