Novogradiški branitelji slave Dan državnosti, položeni vijenci i upaljene svijeće…

Novogradiški branitelji slave Dan državnosti, položeni vijenci i upaljene svijeće…

Pripadnici legendarne 121. brigade Hrvatske vojske Nova Gradiška, a danas članovi istoimene udruge, obilježavaju svečano Dan državnosti i Dan Hrvatske vojske. Kod Spomen obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, kao i kod Spomen biste prvog hrvatskom predsjednika dr. Franje Tuđmana tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

U svom pozdravnom govoru, predsjednik udruga 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška satnik u miru Damir Matošević rekao je ;

-U prigodi obilježavanja najvažnijeg Dana za Republiku Hrvatsku prisjetimo se temeljnih vrijednosti na kojima počiva Republika Hrvatska. Prvi temelj je mudrost i odlučnost prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Druga vrijednost, jedinstvo hrvatskog naroda i treća odlučnost,hrabrost i žrtva hrvatskih branitelja. Ovu prigodu koristimo i da se zahvalimo hrvatskoj Vladi na odluci o nabavi višenamjenskog borbenog zrakoplova Rafale, jednog od najmodernijih i najmoćnijih zrakoplova u svijetu. Koristimo priliku da predložimo Vladi Republike Hrvatske da prvi zrakoplov koji sleti u Republiku Hrvatsku nosi ime po heroju Domovinskog rata i nestalom hrvatskom branitelju Jean Michel NIcolieru – rekao je Matošević.

MS/DM