Škoro o Tomaševiću: ‘Neću ga ‘drukati’, ali – neka kaže koliko je novaca dobio od Zagreba i Vlade. Oni su kao Cosa Nostra’

Škoro o Tomaševiću: ‘Neću ga ‘drukati’, ali – neka kaže koliko je novaca dobio od Zagreba i Vlade. Oni su kao Cosa Nostra’

Dao je puno, nabrojao kojem prijatelju i koliko, ali se time ne hvali – “to nisu aktivisti”

Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika Zagreba, održao je sa suradnicima konferenciju za medije na temu: “ZeleNaši” u parku Zrinjevac povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti.

“Jučer smo gospodin Tomašević i ja imali prvo sučeljavanje javno i ja sam najavio jučer da ćemo krenuti s daljnim otkrivanjem sveg onog što Možemo! i Tomašević jesu.  Dobivamo dopise iz kojih je razvidno da ima puno lažnog predstavljanja iz Možemo! i nisam se mislio baviti njima u drugom krugu, ali je očito da u jednom dijelu moramo jer će se dogoditi referendum , jer će Zagrepčani odlučitii žele li da ih vodi 4 godine jednoumlje zeleno-lijeve koalicije ili žele li ipak da se dogodi kohabitacija i da izaberu iz dijametralno suprotnog ljudskog svjetonazorskog spektra, poduzetništva i suvenerizma”, započeo je Miroslav Škoro. PIŠE RTL

Pozvao Možemo! da kažu koliko su uzeli novaca i na što su potrošili

Rekao je da je htio izložiti nekoliko papira na kojima bi stajale brojke, ali je rekao kako nije performer klasični i sklon tom da živi od tog da uspoređuje ili “druka” nekog. Pozvao je čelnike platforme Možemo! da do ponedjeljka sami kažu koliko su novaca dobili od gospodina Bandića. “Ta platforma je izgradila karijeru na našim novcima, smatra, besplatno dodijeljenom. Jedna cijela šuma, Cosa Nostra, aktivističko političkog društva koja se razvila i oni su 80 milijuna kuna uprihodili  s različitih osnova. Kako su to potrošili?”, pitao je.

“Neka kažu javno, kako ja znam 50 posto je otišlo na plaće i putne troškove. Neka se i Ministartsvo financija očituje i oglasi kako je družina vesela potrošila novce. Bit će bitno u ovom procesu”, dodao je. Mogli su, smatra Škoro, potrošiti te novce na povećanje standarda djece u vrtićima. Svatko od nas može biti aktivist, rekao je.

Dao je puno, nabrojao, ali se time ne hvali – “to nisu aktivisti”

Onda je počeo nabrajati kome je sve što dao u životu. 2007. je plaću dao za pedijatriju u Osijeku.  Kad je obavio poslove svojom voljom, pomogao je završetak izgradnje jedne crkve. Kad je bio potres , dao je dvojici glazbenika novac za bijelu tehniku da obnove stanove. Ali, kaže, ne hvali se on time. On je dijametralno suprotan od Tomaševića. Podnio je kaznenu prijavu da se vidi što se u Možemo! događalo na relaciji donatora i Instituta političke ekologije. 

Podnio kaznenu prijavu

“Sukladno izvješćima u 5 godina ušlo 12 milijuna kuna od čega je 5 zaposlenih posisalo 60 posto. Smatramo da je hvalevrijedno da svi znaju živi li civilno društvo bolje nakon tih aktivnosti.”

O drugom krugu

Rekao je kako ljudi ne razumiju politiku. Dodao je i da mu se prigovara što je poduzetnik. Smatra kako Zagreb zaostaje po ekološkom smislu. Treći problem Zagreba je potres i prometna infrastruktura. Rekao je da nema potrebe za stupićima, ležećim policajcima – bolja opcija su pametni semafori. Poručio je građanima da glasaju po savjesti. 

“U Hrvatskoj se osjetilo da se novac pere – na sport i kulturu. Hrvatska je donijela rigorozan zakon za te dvje grane”, rekao je. Nije čovjek koji prijeti i daje lažna obećanja. Ne zna sve, kaže. Smatra da Zagreb može generirati više posla i bolju situaciju i u sportu i kulturi.

Karta za Dinamo bit će, ako treba, tisuću kuna

“Želimo graditi Stadion Maksimir jer Hrvatska ima rezultate u nogometu. I o kulturi malo govorimo. Moja konkurencija ne razumije te dijelove. Mi ćemo stvoriti još novaca. Kompost, plastične boce – prema potrebitima, pa potrebitom svakom od nas. Ne želimo kokošariti. Oni su kao moralne horizontale, i dobe desetke milijuna kuna gradskog proračuna. A, koliko dobije sportsko društvo, umjetničko? Moraju opravdati svaku kunu”, rekao je. Kohabitacija je, smatra, jedini način. Ako treba, karte za Dinamove utakmice bit će 1000 kuna, a i oni će igrati, ako će biti potrebno.

“Oko mene svi mogu biti mirni”, zaključio je.