OTVORENE SU PRIJAVE ZA NAGRADU ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO

OTVORENE SU PRIJAVE ZA NAGRADU ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO

Središnja europska inicijativa (Central European Initiative; CEI) i Medijska organizacija za jugoistočnu Europu (South East Europe Media Organisation; SEEMO) objavile su natječaj za istraživačko novinarstvo. Nagrada CEI SEEMO za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu namijenjena je promicanju visokokvalitetnog istraživačkog novinarstva i priznavanju napora medijskih profesionalaca da istraže teme, često radeći u teškim uvjetima.

Pandemija COVID-19 rezultirala je socijalno-ekonomskom i zdravstvenom krizom na više razina, s učincima na zaposlenost, dohodak, obrazovanje, mentalnu dobrobit, rodne nejednakosti u svim dobnim, etničkim i socijalnim skupinama.

U tom okviru, CEI SEEMO nagrada 2021. želi promovirati rad istraživačkih novinara koji su pridonijeli skretanju pozornosti na socio-ekonomski utjecaj pandemije na živote ljudi, posebno istražujući priče usredotočene na spol, mlade, manjinske skupine i ljude s invaliditetom.

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI

Poziv je otvoren za državljane 17 država članica CEI: Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije, Ukrajine.

Nagrada je podijeljena u dvije kategorije:

1. PROFESIONALNI NOVINARI 4.000 EUR
2. MLADI PROFESIONALNI NOVINARI (rođeni / nakon 1991.) 1.000 EUR

Više o natječaju možete pogledati ovdje. 

Izvor: snh.hr. 

DEMOS MEDIA