Priijetio curi, slomio joj retrovizor i tražio da makne muškarce s fejsa…

Priijetio curi, slomio joj retrovizor i tražio da makne muškarce s fejsa…

Ivanu (61) iz okolice Đurđevca sudit će se zbog grubog maltretiranja supruge. Nakon kaznene prijave koprivničko-križevačke policije, protiv njega su koprivnički tužitelji podignuli optužnicu koja je nedavno potvrđena na Općinskom sudu.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak…

Kako se navodi u optužnici, Ivan je, kako bi zastrašio svoju djevojku, 17. veljače ove godine, u 21.40 sati, poslao joj preko ‘messengera’ poruku u kojoj joj je grubo prijetio.

“….ubit ću te, vjeruj kurvo sad na krevetu, majke mi, gdje si j…m ti mamu mrtvu, nebu te sad vjeruj, nebu te, to je problem, ubit ću te sada, kurva” – napisao je u poruci svojoj djevojci. Doznaje podravski.hr

No, nije sve ostalo na tome. Dvadesetak minuta kasnije došao je do njezina automobila i rukom joj udario po retrovizoru te oštetio kučište i nosač. Šteta koju je napravio procijenjena je na 1000 kuna.

U svojoj obrani okrivljeni Ivan priznao je kako je napisao poruke za koje ga se tereti, no da mu nije bila namjera ono što je u tim porukama navodio. Priznao je da je i oštetio retrovizor njezinog automobila te da joj je spreman platiti štetu. Uz to, naveo je kako nije bio u vezi s njom, već da je ona k njemu dolazila na kavu i da su jednom ili dvaput bili intimni, no kako se s njim više ne misli nalaziti, niti je kontaktirati.

Oštećena je žena opisala svoju stranu odnosa s okrivljenim muškarcem. Rekla je kako je bila u vezi s Ivanom nekoliko mjeseci, no kako je bio ljubomoran.

– Tražio me da izbrišem sve svoje muške prijatelje s Facebooka i predbacivao mi da sam u vezi s kolegom s posla. To je rekao i ženi tog kolege zbog čega sam mu dala do znanja da s njim više ne želim vezu i da me ostavi na miru. Nakon toga mi je poslao tu poruku, a zbog prijetnji sam se uplašila – rekla je tijekom istrage nesretna žena.

Nakon tih prijetnji sačekao me dok sam išla s posla, presreo me sa svojim automobilom. Odmah sam se zaključala u auto, a on je tražio razgovor sa mnom. Odbila sam to i pozvala policiju, a onda je on rukom udario po lijevom retrovizoru koji je pukao na nosaču tako da je visio, a i nogom je udario u vrata s vozačke strane.

Policajci koji su obavili očevid nedvojbeno su utvrdili oštećenja na automobilu, kao i poruku prijetnje koja je poslana s Ivanova pozivnog broja. Kako je zaključeno u optužnici, nedvojbeno je i to da je okrivljeni Ivan priznao krivnju da je prijetio smrću pa za njega traže 11 mjeseci zatvora. No, također, predlažu sudu da tu kaznu zamijeni za rad za opće dobro. Zanimljivo, okrivljenom Ivanu ovo nije prvo takvo nedjelo. Pravomoćnim presudama osuđen je zbog prijetnje i nametljivog ponašanja zbog čega je osuđivan uvjetnim kaznama zatvora.