Plaćamo pretplatu HRTV-u a DINAMO gledamo na TV SLOV 2

Utakmicu DINAMO: VILLARREAL nije bilo moguće gledati u izravnom prijenosu u programima HRTV-a, pa su mnogi s pravom negodovali na društvenim mrežama jer u tih 80 kuna mjesečno koliko plaćamo, to nam nije  omogućeno.

I dok se neki pitaju jesu li DINAMO ili VILLARREAL zakinuti za eventualni jedanaesterac u toj utakmici, mi bar znamo kako smo sigurno zakinuti za televizijski prijenos. Tko je tu pogriješio? Pa gledatelji sigurno nisu jer je interes bio ogroman, a razočarenje što nije bilo prijenosa jako veliko.

Cinično je i bezobrazno objašnjenje kako se utakmica mogla gledati na nekim drugim platformama (koje se dodano plaćaju). Nije DINAMO tamo nekakav sporedni klub u Hrvatskoj kojem se eto „omaklo“ plasirati se tako visoko, nego je riječ o najtrofejnijem klubu kojeg se na ovakav način medijski zapostavlja.

I dok se ima novca za izravne prijenose nekih drugih sporstkih događaja, kao da se svjesno zanemaruje činjenica kako je nogomet ipak najmasovniji sport i u našoj državi kojim se aktivno bave stotine tisuća sportaša. Kada god se spomene rtv-pretplata odmah se pomisli na to kako je riječ o napadu na državno televiziju, spominju se zakonske obveze, gotovo da se i ne smije spomenuti uređivačka politika HRTV-a a pogotovo njen sportski program. On je na sva usta godinama sa HRTV-a (često puta apsolutno s pravom) hvaljen i glorificiran, ali u realnosti je očito nešto drugo.

„Ugađa“ li se taj program prema volji nekih urednika koji preferiraju, pa samim tim i promoviraju više neke druge sportove? Ako je to točno onda je riječ o neprofesionalizmu ma koliko oni dobro radili onaj svoj prioritetni novinarski posao. Priča o nedostatku sredstava za plaćanje prijenosa nikako ne stoji, jer novaca imaju, ali ga raspoređuju tako da očito „ne slušaju“ volju gledatelja.

I dok „našima koje plaćamo“ nije stalo do DINAMA i njegovih međunardonih utakmica, stalo je susjedima Slovencima. Tako smo tu utakmicu gledali na TV SLOV 2. Hvala susjedima!

DEMOS MEDIA