Poznata voditeljica HRT-a potvrdila ‘Slobodnoj‘ da je dala otkaz zbog navodnog uznemiravanja: doznajemo kako će pravdu potražiti na sudu!

Poznata voditeljica HRT-a potvrdila ‘Slobodnoj‘ da je dala otkaz zbog navodnog uznemiravanja: doznajemo kako će pravdu potražiti na sudu!

Djelatnica HRT-a koja je nedavno u tjedniku Nacional iznijela potresnu ispovijest o navodnom seksualnom uznemiravanju od strane Ravnatelja jedinice Poslovanje Mislava Stipića, kako saznajemo, odlučila je dati otkaz.

Dogodilo se to 10. veljače, što nam je potvrdila i sama novinarka, inače gledateljima dobro poznato TV lice s obzirom da je tijekom karijere na državnoj televiziji imala niz javljanja uživo u mozaične i informativne emisije, također je bila i voditeljica jednog od Dnevnika.

– Istina je da sam dala otkaz. Nisam se više mogla nositi s neizdrživom situacijom zbog ružnog odnosa svojih nadređenih, kratko nam je komentirala novinarka koja će, saznajemo, pravdu potražiti sudskim putem. Piše Slobodna Dalmacija

Upit o novonastaloj situaciji uputili smo i HRT-u, međutim tamo su nam tek šturo odgovorili kako ne komentiraju radno pravne odnose svojih zaposlenika.

Nije poznato ni je li Državno odvjetništvo započelo istragu o čitavom slučaju od kojega su prošla već dva mjeseca. Upit smo poslali i DORH-u, no do zaključenja pisanja teksta od njih nismo dobili odgovor.

Podsjetimo, sve je počelo 26. siječnja ove godine kad Nacional objavljuje iscrpnu priču novinarke koja je zbog navodnog nedoličnog ponašanja prijavila Mislava Stipića. Ona tvrdi da se suočila s problemima na poslu te ih je odlučila riješiti uobičajenim putem kroz poslovnu komunikaciju s nadređenima. Kada je zatražila adekvatnu plaću radnom mjestu koje je obavljala tvrdi da se suočila s navodnim perfidnim seksualnim uznemiravanjem i mobingom.

Prozvani Stipić odbacio je izrečene navode. Istaknuo je kako je novinarka željela napredovati mimo pravila HRT-a, da je cijela priča izmanipulirana te da je sam već ranije inzistirao da se cijela ta priča istraži.

Katarina Periša Čakarun, šefica Informativnog medijskog servisa HRT-a istaknula je da nijedna zaposlenica iz Odjela IMS-a nije prijavila seksualno uznemiravanje ili bilo kakvu vrstu zlostavljanja na poslu.

Međutim u idućem broju istog tjednika izlaze ispovijesti troje djelatnika televizije o navodnom uznemiravanju kojeg su prijavili nadređenima. 

Cijeli će slučaj epilog očito dobiti na sudu gdje bi se trebale utvrditi sve okolnosti o dosad neviđenom skandalu koji potresa državnu dalekovidnicu.