Danas obilježena 29.obljetnica 101, bosansko-brodske brigade HVO-a

Danas obilježena 29.obljetnica 101, bosansko-brodske brigade HVO-a

U povodu obilježavanja 29. obljetnice 101. bosansko – brodske brigade HVO, danas su na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu s početkom u 16 sati, kod Središnjeg križa položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje.Vijence su položili predstavnici roditelja i obitelji poginulih branitelja, Ministarstva hrvatskih branitelja RH na čelu s Vladimirom Bergmanom, izaslanstvo Brodsko-posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i političkih stranaka.

Svečanost obilježavanja ovogodišnje obljetnice brigade započela je danas u 10 sati polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Bosanskom Brodu gdje je u 11 sati, u Crkvi Svetog Ilije Proroka, služena i Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Podsjetimo kako je kroz 101. brigadu HVO ratni put prošlo 4 955 pripadnika, poginulo ih je čak 436 dok ih je ranjeno više od 1400 . Osim bosanskog ratišta, Orašja, Modriče i Bosanskog Broda, pripadnici 101. bosansko – brodske brigade sudjelovali su i u akcijama diljem Hrvatske i prošli ratišta Vukovara, Požege, Velebita i Dubrovnika. Priopćeno je iz BPŽ