Ulazi li Karolina Vidović Krišto u utrku za zagrebačku gradonačelnicu ?

Ulazi li Karolina Vidović Krišto u utrku za zagrebačku gradonačelnicu ?

Iako su brojna imena u toj političkoj utakmici već poznata, u medijima se počela spominjati i moguća kandidatura nezavisne saborske zastupnice Karoline Vidović-Krišto. O tome ima li ambicija voditi Grad Zagreb za direktno.,hr komentirala je Vidović Krišto koja kaže da za tako nešto trenutno ne postoje uvjeti.

“Možemo reći da je ono što se pojavilo u medijima zapravo ‘podebljano’ ili izvučeno iz konteksta. Nisam ušla u politiku da se time bavim na neozbiljan način. Nastojim se time baviti na ozbiljan način i ići na izbore bez da su se stekli uvjeti je krajnje neozbiljno. S druge strane, govoriti da se neće ići na neke izbore nije normalno za aktivnog političara. Moj rad je svakako usmjeren na Sabor te se nadam da se to vidi. Također, usmjerena sam na osnivanje stranke, trenutno smo u pripremnoj fazi… Nadam se da će to zaživjeti kako treba”, rekla je Vidović Krišto.

Komentirala je stanje u hrvatskoj metropoli, ali je naglasila i kako ozbiljni političari ne ulaze u političku utakmicu bez da se za to stvore uvjeti.  

“Zagreb je u katastrofalnom stanju, kao i cijela država. Naravno da je svakom aktivnom političaru želja popraviti to stanje. Međutim, neću ulaziti u izbore bez da su se stekli uvjeti za napraviti ozbiljnu političku priču. Naravno da to neću napraviti. Ako se uvjeti steknu, situacija je zrela… Nevezano za novonastale okolnosti, godinama govorim o tome da je Zagreb devastiran, čak i desetljećima”, dodala je. 

Na pitanje je li osnivanje stranke jedan od tih uvjeta koji se moraju ispuniti, Vidović Krišto kaže da nije.

‘Situacija je zrela’

“Osnivanje političke stranke za kandidaturu na lokalnim izborima u Zagrebu nije uvjet, ali i sami znate da izlazak iz kluba Domovinskog pokreta nisam planirala. Nisam imala nekakav zacrtan silj u kontekstu gdje ću se natjecati. Moj imperativ je urediti pravnu državu u kojoj ćemo imati vladavinu prava i gdje će svi pred zakonom biti jednaki. Naravno, na tom putu postoje stvari na koje možemo, ali i one na koje ne možemo utjecati. U tom smislu svatko se treba što više angažirati da se cilj što brže ostvari. To uključuje i gradonačelnika Zagreba. Međutim, daleko je od toga da je to nešto što sam planirala i nešto na čemu ja radim”, istaknula je.

Na kraju, Vidović Krišto naglašava da su već potvrđeni kandidati dio istog establišmenta te da ona na pitanje o mogućoj kandidaturi ne može reći “ne, nikako ne”. 

“Zagreb vapi za kandidatom koji će dovesti reda u grad, a sve što nam se nudi je dio istog establišmenta. Naravno, svi koji se žele boriti protiv establišmenta, želi popraviti i Zagreb. Planirala to nisam, situacija je zrela, sve što se nudi je dio istog establišmenta i zato ne mogu reći ‘ne, nikako ne’, ali to ovisi o uvjetima. To su logistički uvjeti, priprema… Međutim, daleko smo od toga, a ja sam fokusirana na svoj rad u Saboru”, zaključila je Vidović Krišto.