Dumbović: Pozivam sve one koji pokrivaju krovove i znaju zidati dimnjake…

Dumbović: Pozivam sve one koji pokrivaju krovove i znaju zidati dimnjake…

Uvijek nas ujutro nešto potrese. Mi smo svi jedna velika trauma. Svako jutro se ustaješ i tražiš izlaze. Stanje može davati nadu. Stožer je centralna stvar i sve to daje novu snagu. Stvari se moraju iskomunicirati i realizirati – kazao je u javljanju za HRT i emisiju ‘Dobro jutro, Hrvatska’ gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Dodao je kako se prvih dana improviziralo, a kako su danas ljudi iscrpljeni.

– Nema pametovanja, treba pomoći – ljude treba zbrinuti. U bezizlaznoj smo situaciji i tražimo da se samo malo, malo bolje organiziramo. Moramo vjerovati jedni drugima. U Domovinskom ratu bili smo statistika, danas moramo biti broj koji će Hrvatska i Europa iskomunicirati. Opstojnost i našu grudu moramo obnoviti – naglasio je.

– Mi smo jučer dobili glavu i ja sam zadovoljan što je to ministar Medved. Po toj vertikali moramo komunicirati i realizirati – zaključio je.

Petrinji, dodao je, najviše trebaju krovopokrivači i saniranje svakog dimnjaka kako bi se male štete čim prije riješile.

– Novce imamo, sve ćemo platiti. Pozivam sve koji pokrivaju krovove i znaju zidati dimnjake da napadnemo 100, 200, 300 krovova – rekao je Dumbović, prenose 24sata.